Európa-bajnokság

2019.08.08. 19:49

Mind a négy magyar öttusázó döntőbe jutott

Mind a négy magyar sikerrel vette a férfiak csütörtöki selejtezőjét, így Kasza Róbert, Demeter Bence, Regős Gergely és Marosi Ádám is indulhat a szombati döntőben az angliai Bath-ban zajló öttusa Európa-bajnokságon.

A harmadik versenynapon 61 öttusázó kezdte meg a selejtezőt két csoportban, melyekből az első 15-15 helyezett automatikusan a szombati finálé résztvevőjévé vált, további hat helyet pedig a megszerzett pontszámok alapján töltöttek fel.

Az A csoportba sorolták Kasza Róbertet és Demeter Bencét, a B-be pedig Marosi Ádámot és Regős Gergelyt. Kasza két szám, a vívás (18 győzelem/11 vereség) és az úszás (2:07.03 perc) után a hetedik, Demeter (15/14, 2:05.07) pedig a 12. volt. A lövészetekkel megszakított futás végén az összesűrűsödő mezőnyben Kasza kilencedikként, míg Demeter két másodperccel később tizenötödikként ért célba.

Regős az úszást (2:09.70) és a vívást (18/12) követően a kilencedik, Marosi (2:04.97, 15/15) a 15. helyen állt. Előbbi a kombinált számot és így a versenyt hatodikként zárta, Marosi pedig 16. lett, de ő is döntőbe jutott.

Szombaton nyolc olimpiai kvótát osztanak ki, ha azonban a világkupadöntő győztese, a brit Joseph Choong az első nyolc között végez, a kilencedik is örülhet. A kvalifikációs rendszer újdonsága az a megszorítás, hogy nemzetenként legfeljebb egy versenyző harcolhat ki az Eb-n kvalifikációt: ha egy országból több végez az élcsoportban, közülük csak a legjobb jut kvótához, egyúttal pedig tolódnak a helyek.

Pénteken a női hagyományos verseny selejtezőjét rendezik, majd szombaton a férfi és vasárnap pedig a női döntőre kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában