Schmitt Pált jelöli az Országgyûlés elnökévé a Fidesz

Schmitt Pált, a Fidesz alelnökét jelöli az Országgyûlés elnökévé a Fidesz-KDNP frakciója. A politikus megválasztásáról a parlament május 14-i alakuló ülésén döntenek a képviselõk.

A Fidesz  frakció szerdai alakuló ülésén frakcióvezetõvé választotta Lázár Jánost. A KDNP képviselõcsoportját Harrach Péter vezeti. A Fidesz frakció 24 tagú frakcióvezetõséget is választott, a képviselõcsoport frakcióigazgatói posztját Balla György tölti be a következõ idõszakban.

A frakciótanácskozást követõ sajtótájékoztatón Schmitt Pál úgy fogalmazott, házelnökként minden képviselõ érdekeit képviselni kívánja, aki a nemzet összefogásért fáradozik. Azt is mondta: nem politikai döntéshozóként kerül az Országgyûlés elnöki posztjára. Ott, mint fogalmazott a nyitottságot, a demokráciát, a magyar parlament hírnevének erõsítését és az egymás iránti tiszteletet kívánja szolgálni.

Lázár János egy lejárt szavatosságú politikai rendszer megújításának feladatáról beszélt a sajtótájékoztatón. Azt mondta, hogy aki a Fidesz kétharmados gyõzelmétõl félti az országot, az a demokráciát és az emberek akaratát vonja kétségbe. Leszögezte, hogy a Fidesz frakció a következõ idõszakban megakadályozza a paktumok születését és nem enged egyetlen szélsõségnek sem. A Fidesz frakció “sem mulya, sem dölyfös nem lesz” – tette hozza.
– Független Hírügynökség –