Schmitt Pál: A népszavazás fontos lépés az erős Magyarország megteremtésében

A Fidesz által kezdeményezett népszavazás fontos lépés az erős Magyarország megteremtésében – mondta Schmitt Pál, a párt alelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján.
Az ellenzéki politikus azt kérte az Országos Választási Bizottságtól (OVB), hogy a tandíjra vonatkozó kérdésben minél előbb hozza meg döntését.

Magyarország úgy lehet erős, ha polgárai is azok – fogalmazott Schmitt Pál. Hozátette: akkor erős egy polgár, ha félelem nélkül és minden adat ismeretében szavazhat. Gyurcsány Ferenc tavaly tavasszal elvette ezt a lehetőséget az állampolgároktól, de a mostani népszavazás visszaadhatja azt – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Ha az OVB a tandíjra vonatkozó kérdésben is engedélyezi a népszavazást, akkor a hét javasolt témából négyben lehetne referendum, a tandíj mellett a családi gazdaságok elővásárlási jogáról, gyógyszerek kizárólag patikákban való árusításáról és a kórházprivatizáció leállításáról.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke újságírói kérdésre elmondta: Puskás Ferenc decemberi temetésének költsége 55 millió forint volt, a több sajtóorgánumban is megjelent hírekkel ellentétben.