Schirilla miskolci rajtja

Aki elhagyja magát, azt mások is elhagyják, aki törődik magával, azzal mások is törődnek!” Schirilla György ezt a bölcsességet írta be a Gyermekegészségügyi Központ vendégkönyvébe.

A kedd reggeli rajt előtt dr. Tóth László szakmai igazgatóhelyettes és dr. Sólyom Enikő vezető főorvos fogadta a vendéget. A kopjafára dr. Sólyom Enikő kötötte fel az első szalagot.

A sportember immár 11. alkalommal vállalkozott jótékonysági futásra, amelynek utolsó állomás a budapesti Bethesda Gyermekkórház lesz. Hat megyén át, napi negyven-ötven kilométert teljesítve, 43 városban és lakott területen halad végig, hogy jókedvet és egészséget vigyen mind a beteg, mind az egészséges gyermekeknek. Az egészségeseket arra kéri, hogy fussanak együtt vele az érintett településeken belül. A rajtnál a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola 15 tanulója, valamint a Megyei Kórházban dolgozó Palásthy testvérek (mindketten hosszútávfutók) csatlakoztak hozzá. Az indulásnál jelen lévők tapssal, és „Köszönjük Gyuri bácsi!” feliratú transzparenssel buzdították az ismert személyiséget.

ÉM-SzK