Schirilla György 260 kilométeres futással tiszteleg

Kétszázhatvan kilométeres emlékfutással tiszteleg az ’56-os forradalom és szabadságharc előtt ifjabb Schirilla György. A maratoni futó egy hete indult Tatáról és csütörtök reggel Salgótarjánban ér célba, ahol 2500-an csatlakoznak hozzá és tesznek majd meg közösen egy 1956 méteres távot.

A maratoni futó Tatáról indult múlt csütörtökön a Tatabánya-Zsámbék-Piliscsaba-Szentendre-Budapest-Fót-Gödöllő-Aszód-Hatvan-Pásztó-Bátonyterenye útvonalon, a környező kisebb településeket is bejárva. Az emlékfutáshoz mindenütt sportolók, iskolások és civil szervezetek csatlakoztak – mondta a Független Hírügynökségnek Király Péter, Schirilla György edzője.

Salgótarjánba nyolcadik alkalommal érkezik az ’56-os emlékünnepségre az ismert sportember. Valiskó Ferenc, a nógrádi megyeszékhely futóversenyének főszervezője a Független Hírügynökségnek elmondta: 17. alkalommal szervezték meg az emlékfutást október 23-án. A program népszerűsége folyamatosan nőtt, ezért az idén útvonalat váltottak. A megyeháza elől várhatóan 2500 futó rajtol el reggel, s fut majd be a Fő térre Schirilla Gyöggyel együtt. A különböző korosztályokat külün-külön indítják, ezért a belvárost lezárták, a buszok is csak kerülővel közlekednek csütörtök délelőtt Salgótarjánban.Sporthírek