Schiffer András mentelmi jogának felfüggesztését kérik – Népszabadság

Rágalmazás és becsületsértés miatt feljelentette az LMP frakcióvezetőjét az MSZP nevében Puch László pártigazgató – írja a Népszabadság.

Az erről szóló beadvány szerint a szocialisták azt kifogásolják, hogy Schiffer András egy nyilatkozatában azt állította: pártja ellenfelei nem válogatnak az eszközökben, a “szocialisták a belső levelezéseinket kifürkészik és közzéteszik”. Az MSZP-nél úgy látják, hogy ez a mondat valótlan és sérti a pártot. A Fővárosi Bíróságtól a lapot úgy tájékoztatták, hogy az ügyben a bíróság még szeptember elején felfüggesztette az eljárást, és ha jogerőre emelkedik az erről szóló végzés, megkeresik az Országgyűlést “a mentelmi jog tárgyában hozandó állásfoglalás végett”. Az LMP sajtóosztályán a Népszabadságnak azt mondták: Schiffer András hivatalosan még nem értesült arról, hogy kérték volna mentelmi jogának felfüggesztését. Ha érkezik ilyen felkérés, akkor az LMP mentelmi jogra vonatkozó általános alapelvei szerint járnak el – tetté k hozzá.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s