Helyi közélet

2014.12.28. 10:19

Dr. Boldogság rendelt

Miskolc - Lábcsavarodás, hajzsibbadás - ezeket a diagnózisokat állították fel a bohócdoktorok.

Miskolc - Lábcsavarodás, hajzsibbadás - ezeket a diagnózisokat állították fel a bohócdoktorok.Dr. Tik Tak ránézésre megmondta, hogy az egyik kisbetegnek a 12345-ik hajszála zsibbad. Azon nyomban meg is gyógyította, egy kis érzéstelenítés - játékkalapáccsal -, egy kis hókusz-pókusz, fül mögül egy piros bohócorr elővarázslása és a beteg kisfiút gyógyulttá lehetett nyilvánítani. De legalábbis boldoggá.

Dr. Cukor (Ramocsa Emese) és dr. Tik Tak (Osváth Tibor) kedden viziteltek a GYEK-ben, az Észak-Magyarország elkísérte a bohócdoktorokat. Rendelésük nem csak a kisbetegeknek volt élmény, az osztályokon már a nővérek, orvosok is öleléssel várták őket. "Ti vagytok a nap fénypontjai" - ezekkel a szavakkal fogadta a két bohócdoktort az egyik ápoló.

Dr. Cukornak és dr. Tik Taknak külön orvosi szobájuk van, ahol átöltözhetnek, ahol felkerül a piros orr. És onnantól kezdve nincs megállás, beindul az igazi bohóckodás. "Onnantól kezdve bohóc, a bohóc, hogy rajta van a piros orr" - mondta dr. Cukor, aki már a GYEK aulájában is humorbonbonokkal kínálta a szembe jövőket.

A sebészeten már várták a két dokit, akik szerszámokkal felszerelkezve érkeztek. "Ki kért karácsonyi karbantartást?" - kiabálta el magát dr. Tik Tak. Majd táskájából előkerült a játék kalapács, játék fűrész, játék csiszoló. Ő ezekkel gyógyított, de leginkább nevettetéssel. Dr. Cukor pedig a tündérnyálas buborékot fújta vitaminként, a gyerekek pedig boldogan kapkodták.

A szülők sem maradtak ki a karácsonyi vizitből. Dr. Tik Tak sorra kérdezte, tud-e valaki lyukas káposztát készíteni. "Olyat nem szoktam, csak töltöttet" - érkezett a válasz az egyik nagymamától. "Na, az pont lyukassal kezdődik..." - vágta rá a vicces doktor.

Majd különböző gyógymódokban részesítették a gyerekeket, például felírtak nekik ultrás hangot, fújtak rájuk buborékot, kiosztottak néhány piros orrot, színes kővé varázsolták könnycseppjeiket.

Mert könnycsepp is akadt. Főleg azoknál a gyerekeknél, akik tudták, a szentestét is bent kell tölteniük az osztályon. Egy kislányt éppen akkor hoztak. Eltört a lába, még aznap műteni kellett. Biztos volt, ő bent marad karácsonyra.

De pár kórteremmel arrébb Norbi is tudta, az ünnepet kórházban tölti. A kisfiú eltörte a kezét, anyukája ott ült az ágya mellett, szomorúan mesélte, itt lesz a fiával, hazamenni nem tud, hiszen közel 100 kilométerre laknak Miskolctól egy átmeneti anyaotthonban. A helyzetét nehezítette, hogy nagyobbik fia, aki 12 éves, egyedül lesz az otthonban az ünnepen. "Nincs pénzem, így ajándék se kerül a fa alá..." - mondta az anyuka. Majd hozzátette: "Nem szép ez a karácsony, de emlékezetes..."

ÉM - NSZR

Még többet adnak

"Nincs különbség, hogy karácsony, vagy hétköznap, mindig sokat adunk a gyerekeknek" - mondta dr. Cukor, amikor azt kérdeztük, másképp készülnek-e az ünnepi vizitre. "És nem csak mi adunk, mi is sokat kapunk" - tette hozzá.

"A mi lelkünknek is vidámság, amit teszünk" - ezt már dr. Tika Tak osztotta meg velünk. "Még többet próbálunk adni, hiszen ilyenkor a gyerekeknek is rosszabb, hogy kórházban kell lenniük" - fogalmazott.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában