Savanyú uborkával kampányolt az Összefogás Párt miniszterelnök jelöltje

A 67 éves Szoboszlai Barnát jelöli miniszterelnök jelöltnek az Összefogás Párt. A politikai szervezet listavezetõje az a férfi, aki árammal védte zöldségesét a tolvajoktól, emiatt egy ember meghalt, ketten megsérültek. Szoboszlay Barna ellen több emberen elkövetett emberölés bûntettének kísérlete miatt folyik eljárás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon.

Szepessy Zsolt az Összefogás Párt elnöke, Monok polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta: ha “Barna bácsi” hivatalos jelöltté válik, fel kell függeszteni az összes ellene indított eljárást. Ezzel meg tudják õt menteni a börtönbüntetéstõl, ami rá várna, pedig csak a tulajdonát védte – fogalmazott a pártelnök. Szepessy Zsolt szerint “egyszer végre olyan embert is védene a mentelmi jog, aki megérdemli, mert sokan bújnak mögé olyanok is, akiknek lenne dolga az igazságszolgáltatással”.

A pártelnök hozzáfûzte: abban, hogy Szoboszlai Barnát nevezték meg miniszterelnök jelöltként, van némi “kurucos huncutság” is, amellyel megfricskázzák a hatalom orrát. Mint közölte: “Barna bácsi egy gerinces, õszinte, becsületes ember. Végigdolgozta az egész életét, kiváló munkájáért több kitüntetést is kapott, gyermekeit tisztességgel felnevelte. Magyarországnak ilyen miniszterelnökre van szüksége” – tudatta az Összefogás Párt elnöke.

Szoboszlai Barna elsõ kampányrendezvényén saját termesztésû és készítésû savanyú uborkával, valamint paradicsomlével kínálta a résztvevõket. Programjának fontos elemei: a magántulajdon védelmének erõsítése, a közbiztonság javítása, valamint az idõs emberek patronálása.