Helyi közélet

2016.01.31. 12:58

Farkasember a Bükkben

<p class="wp-more-tag mce-wp-more" title="Read more..." data-wp-more="more" data-wp-more-text="" data-mce-placeholder="1">Bükk - A Bükki Nemzeti Park idei védnöke két farkassal, Dakotával és Volkóval tartott bemutatót a Nagyréten.

Bükk - A Bükki Nemzeti Park idei védnöke két farkassal, Dakotával és Volkóval tartott bemutatót a Nagyréten.

Rendhagyó programon is részt vehettek az idei Transzbükki átkelés - Erőss Zsolt Emléktúra kirándulói. A Bükk tavalyi nagy szenzációja a farkasfalka szaporodása volt, ez alkalomból pedig a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNPI) szeretné még inkább ráirányítani a figyelmet a védett ragadozókra.

A BNPI 2012 óta évente megválasztja a Bükki Nemzeti park védnökét, a választás pedig idén Horkai Zoltánra esett. A világszerte ismert, s "Farkasemberként" is emlegetett állatkoordinátor az elismerés átvétele alkalmából két, általa nevelt farkast is hozott a Feketesári Erdészháznál tartott bemutatóra. Az emléktúra résztvevői így amellett, hogy a fokozottan védett, s a turisták elől elzárt területekre is bemehettek, ismerkedhettek a farkasok viselkedésével is, sőt, meg is simogathatták az állatokat. Horkai célja az is, hogy népszerűsítse ezeket a ragadozókat, a BNPI-nél ugyanis idén a farkasra, a csíkos szöcskeegérre, illetve a Magyarországon csak a Bélkőn élő korai szegfűre szeretnék irányítani a figyelmet.

Tóth Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában