Kossuth nyomában jártak az iskolások Tokajban

Lezsák Sándor (jobbra) a diákokkal
Lezsák Sándor (jobbra) a diákokkal - © Fotó: EJ
Tokaj – Húsz éves múltra tekint vissza a Lakiteleki Népfőiskola által szervezett Kárpát medencei történelmi vetélkedő, amelyet idén Kossuth Lajos emlékére rendeztek meg.

A legjobbak történelmi tanulmányúton vehettek részt.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke tokaji állomásán elmondta, több száz csapat nevezett a versenyre és a legjobb huszonnégy jutalma volt a három napos kirándulás.

Budapest több helyszíne mellett jártak Cegléden a Kossuth Múzeumban, a térségben pedig Sátoraljaújhelyt, Sárospatakot, Olaszliszkát, Monokot és Tokajt tekintették meg. A diákok is az ország több pontjáról érkeztek, Nyíregyházától Tatabányán át egészen Kőszegig voltak iskolások a kiránduláson.
– Számomra azért nagy élmény ez, mert olyan fiatalokkal utazhatok, akik a verseny előtt tanulmányozták Kossuth életét. Ők közvetlenül megismerhették azokat a relikviákat, járhattak olyan helyeken, ahol maga Kossuth Lajos is járt így amit akkor csak elképzeltek mára eleven élménnyé vált – emelte ki Lezsák Sándor.

A tanulók tokaji megállóját a Pap Miklós Népfőiskola szervezte, a diákokat látogatásuk során Posta György polgármester köszöntötte a múzeumban.

EJSátoraljaújhely.
BOON.HU


hirdetés