Ketten életüket vesztették a kábítószert fogyasztó sofőr miatt

Akt.:
Halálos balesetet okozott
Halálos balesetet okozott - © Fotó: ÉM-archívum
Sátoraljaújhely – Jogerősen hat évre börtönbe kerül a halálos balesetet okozó sofőr.

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság február 13-án előkészítő ülésen 6 év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki fékezés nélkül rohant bele a szemközti forgalmi sávban közlekedő autóba, két ember halálát okozva ezzel.

Frontálisan ütköztek

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2017. november 5-én, 17 óra körüli időben egyedül utazott gépkocsijával a 37. számú főúton. A férfi Sárospatak irányába közlekedett, amikor minden előzmény nélkül áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba és fékezés nélkül – körülbelül 83-87 km/h sebességgel –, frontálisan összeütközött a szemből érkező autóval. A vétlen autó sofőrje a hirtelen fékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. Az autóban négyen ültek, akik közül ketten a helyszínen életüket vesztették. A sofőr és a negyedik utas 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlott a balesetet kábítószer hatása alatt okozta.

Elfogadhatatlan kockázat

A bíróság a vádlottat a kiszabott szabadságvesztés mellett 6 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől is. Hangsúlyozni kell, hogy nem csak az ittas állapotban, hanem a kábítószer hatása alatt elkövetett járművezetés is bűncselekménynek minősül. Mindkét szer fogyasztása jelentősen növeli a baleseti kockázatot, hatásukra növekszik az észlelési idő és tompulnak a reflexek. Elfogadhatatlan kockázatot vállal, aki kábítószer hatása alatt vezet gépjárművet, hiszen ezzel nemcsak önmagát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. A járásbíróság ítélete jogerős.

ÉM


Halálos baleset a 37-es számú főúton Sárospataknál
Borsod-Abaúj-Zemplén - Két halálos baleset történt vasárnap megyénkben, az egyik Sárospatak közelében, míg a másik Hangony külterületén. Az előbbiben két személyautó frontálisan ütközött a 37-es főút 68-as km szelvényénél. Az egyik gépjárműben négy, míg a másikban egy személy utazott. A mentőszol...

Halálos baleset a 37-es számú főúton Sárospataknál
Sárospatak, Sátoraljaújhely - A 37-es főutat, a 68-as kilométerénél teljes egészében lezárták. Frontálisan ütközött két személygépkocsi Sárospatak és Sátoraljaújhely között a 37-es főúton, a 68-as kilométernél. A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók két embert feszítővágó segítségével emel...Sátoraljaújhely.
BOON.HU


hirdetés