Jogerős ítélet a Zemplén TV pénzét elsikkasztó férfi ügyében

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Sátoraljaújhely – Börtönbe megy a pénztáros, de az ellopott pénzt is meg kell térítenie kamataival együtt.

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság sikkasztás, csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt ítélte 6 év börtönbüntetésre azt a férfit, aki a helyi televízió alkalmazottjaként több mint 90 millió forintot vett ki és költött el annak házipénztárából.

90 milliót sikkasztott el

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a helyi televízió gazdasági előadóként, később pénztárosként foglalkoztatta a vádlottat, aki könnyen hozzáfért a társaság pénzforgalmi számlájához. A férfi 2013. évtől kezdődően többször utalt a televízió számlájáról saját célra, illetve magánbankszámlájára is. Az is előfordult, hogy a sértett bankkártyájával bonyolította le magánvásárlásait, illetve a televízió nevében felvett összegeket nem fizette be annak pénztárába. Azért, hogy mindezeket leplezze eltitkolta, majd meghamisította a pénzintézet által küldött bankszámlakivonatokat. Az elsőfokú bíróság a kiszabott büntetésen túl arról is rendelkezett, hogy a férfi kártérítésként több, mint 90 millió forintot és kamatait köteles visszafizetni a sértett részére.

6 helyett 5 év

Az ítélet ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítése, míg az ügyész annak súlyosítása érdekében nyújtott be fellebbezést.

A másodfokú bíróság szóbeli indokolásában kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás helyes, lényegi részében helyben is hagyta az elsőfokú bíróság döntését. Ugyanakkor a büntetés mértékének felülbírálata során figyelembe vette, hogy a vádlott már 10 millió forintot visszafizetett a sértettnek az elsikkasztott pénzből. Így a törvényszék – nyomatékos enyhítő körülményként értékelve a vádlott magatartását – 5 év börtönbüntetésre mérsékelte az elsőfokon kiszabott szabadságvesztést. A törvényszék ítélete jogerős.

ÉM


Illusztráció
Ózd - Arra használták a társasház pénzét, hogy a saját adósságaikat kifizessék. Bűnösnek mondta ki az Ózdi Járásbíróság február 19-én előkészítő ülésen sikkasztás elkövetése miatt a házaspárt, amely a társasház lakói által befizetett közös költségből rendezte a családi tartozásaikat. A megállapít...

Házi őrizetben marad a pénzmosás ügy első rendű vádlottja
Miskolc - Tisztára akarták mosni a pénzszállító cégtől elsikkasztott 560 milliót. A Miskolci Törvényszéken pénzmosás miatt indult büntetőeljárás egy nő és három férfi vádlottal szemben – ők az ominózus, tíz évvel ezelőtt történt pénzszállító sikkasztásból származó százmilliók tisztára mosásában k...Sátoraljaújhely.
BOON.HU


hirdetés