Helyi közélet

2014.10.01. 10:07

Ovisok fújták a KRESZ-t, a zsaruknak feszt

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya „KRESZ-FESZT” elnevezésű prevenciós napot szervezett óvodásoknak kedden Miskolcon.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya „KRESZ-FESZT” elnevezésű prevenciós napot szervezett óvodásoknak kedden Miskolcon.Csontos Gyuláné óvodapedagógus a szirmabesenyői Napsugár Óvoda képviseletében 18 ovissal érkezett a miskolci Rendészeti Szakközépiskola gyakorlóterére.

- Az elmúlt hét folytatásaként, az autómentes nap és a mobilitás hét után ez egy nagyon jó akció! - mondta. - A mindennapok fontos része az, hogy tudják a közlekedési szabályokat és azokat alkalmazzák is a gyerekek. Ráadásul most adtak át intézményünkben egy KRESZ parkot, ahol gyakorolhatnak is ovisaink.

Dr. Lovassyné Németh Mária rendőr alezredes, a megyei RFK közlekedés-rendészeti osztályának munkatársa elmondta: Borsod megyében hosszú évek óta kampányol tanévkezdéstől a rendőrség.

A STOP a kedvence

- Szeptemberben az iskolák környékét megkülönböztetett figyelemmel kísérjük! - jelentette ki. - Ez a nap az Iskola rendőre programunk része, és ennek a kampánynak a záró aktusa.

Megtudtuk azt is, hogy négy ovi különböző játékos vetélkedőben mérte össze erejét: táblafelismerés, kerékpáros tanpálya és ügyességi pálya csakúgy terítéken volt, mint az, hogy igazi rendőrmotorra és tűzoltóautóra is ülhettek a bátrabbak.

A 6 éves Koseczky Lia szirmabesenyői ovis elárulta: szeret kerékpározni és kirándulni bicajjal, ráadásul a KRESZ táblákat önállóan tanulta meg.

- Van kedvenc táblám is! A STOP tábla! - mondta büszkén.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában