Sátoraljaújhely hírei

2011.02.15. 09:30

Két díszbemutató egy filmből

<p>Sátoraljaújhely - Elkészült a Kazinczy Ferenc Botcsinálta doktor című művéből Zemplénben forgatott film.</p>

Tévéfilm készült Kazinczy Ferenc Botcsinálta doktor című népszínművéből Zemplénben. A forgatás helyszínek egyebek mellett Károlyfalván, Sárospatakon, Erdőbényén és Makkoshotykán voltak. A film elkészítését a Zemplén TV közösen pályázta meg a Duna Televízióval.

Két helyszínen

Jászter Beáta, a Zemplén TV munkatársa, a darab dramaturgja, és a tévéjáték egyik szereplője elmondta, a film készen van és a közeljövőben két bemutató vetítést is rendeznek.
A hivatalos díszbemutatót március 4-én 18 órától a széphalmi Magyar Nyelv Múzeumában tartjuk – mondta Jászter Beáta. Ezt azonban megelőzi még egy másik vetítés is. A károlyfalvi forgatáson rengetegen vettek részt a helyiek közül statisztaként a munkában. Már akkor megígértük nekik, hogy először ők láthatják a kész anyagot. Igaz, akkor még december volt a kitűzött időpont, de így sem csapjuk be őket, hiszen a hivatalos bemutató előtt ugyancsak március 4-én délután három órakor a károlyfalvi művelődési házban láthatják a helyiek, milyen lett a végeredmény. Aki egyik bemutatón sem vesz részt, de kíváncsi a tévéjátékra, az egy későbbi időpontban a Duna TV-n és természetesen a Zemplén TV-n megnézheti, várhatóan még a tavasz folyamán.
-BG-

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!