Sató távollétén Pommer nyert nagyobbat

Sató távollétén Pommer nyert nagyobbat
Sató távollétén Pommer nyert nagyobbat
Monzában szombaton második, vasárnap pedig ötödik lett Kiss Pál Tamás.

A monzai hétvége szombat délutáni első futamán a Franciaországban első AutoGP-s győzelmét megszerző 23 éves miskolci versenyző, ahogy már idén megszokhattuk tőle ezúttal is remekül jött el a rajtnál és piros lámpák kialvása után néhány pillanattal már a negyedik helyen haladt és támadta a harmadik helyért a Super Nova International olasz versenyzőjét Michela Cerrutit. Kiss Pál Tamás gyorsabb volt hazai környezetben versenyző riválisánál, ám technikai gondjai miatt még sem tudott előzni. A miskolci pilóta ahogy a pénteki edzésnapon, úgy szombaton is fékproblémákkal bajlódott, melynek jelentősége szerencsére a folyamatos súlycsökkenéssel párhuzamosan egyre kisebb lett. A kötelező kerékcsere ezúttal is rendben zajlott a Zele Racingnél és a kiállás után a fékproblémák is megszűntek, így nagyjából a saját tempóját tudta autózni a folytatásban, ám a kigyorsításokon sokat vesztett riválisaival szemben. A futam utolsó etapjában a miskolci pilóta egyre jobban tapadt a versenyt magabiztosan vezető Markus Pommerre, ám megelőzni már nem tudta német riválisát, aki a pénteki időmérőn megszerzett pole pozíciót győzelemre váltotta.

Vasárnap

A szombaton elért második hely egyben azt is jelentette Kiss Pál Tamás számára, hogy az AutoGP idei sorozatának nyolcadik futamát (ami a monzai második volt) a hetedik helyről kezdheti. A 13 fős mezőnyben Pommer jól kapta el a rajtot, de az olasz Giovesi, aki az első helyről indult még jobb tempót diktált. Kiss Pál Tamásnak az első két körben nem sikerült a hatba behúznia magát, azzal együtt sem, hogy a versenyt a negyedik helyről kezdő olasz La Rosa a második körben kicsúszott a pályáról. Aztán elkezdődtek a kerékcserék, és szétkuszálódott a mezőny. Mire mindenki megjárta a depót kiderült, hogy Goivesit ezen a napon nem lehet megfogni és az ötödik helyről startolt Roda is biztosan őrizte honfitársa mögött a második helyet. Őket követte Pommer, miközben Kiss Pál Tamás a japán Kurodát próbálta meg befogni, de igyekezete közepette nem sikerült olyat távolságot nyernie, hogy meg is tudja előzni, így a miskolci fiú az ötödik helyen fejezte be a monzai második futamot.

A pontversenyt továbbra is a fordulótól távolmaradó japán Kimiya Sato vezeti 114 ponttal, a második helyre Markus Pommer jött fel, akinek 105 egysége van, Kiss Pál Tamás 101 ponttal a harmadik.

ÉM-BCSSporthírek