Friss hírek

2009.05.05. 05:32

Radnótira emlékezik Budapest

<p>Radnóti Miklós születésének századik évfordulóján, kedden a főváros több pontján is megemlékeznek a költőről. A Petőfi Irodalmi Múzeumban este nyolc órától virrasztást tartanak. A rendezvényre versekkel, beszélgetésekkel, különleges tárlatvezetéssel, és zenés műsorral várják az érdeklődőket.</p>

Május 5-én a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság, a Magyar Írószövetség és a Petőfi Irodalmi Múzeum közösen emlékezik a költőre a Fiumei úti temetőben. Az eseményen Bálint András színművész szaval Radnóti verseket.

Délelőtt a XIII. kerületben emléktábla-koszorúzási ünnepségeket rendeznek. Tóth József polgármester 11 órakor a Kádár utca 8. alatt tart megemlékezést. A koszorúzás 11.40-kor a Pozsonyi út. 1 szám alatt folytatódik, majd a Radnóti Miklós u. 45. ház emléktábláinál fejeződik be délben.

A Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott megemlékezés keretében 20 órától Tarján Tamás irodalomtörténész beszélget Szabó T. Anna és Schein Gábor költőkkel. A beszélgetés közben a résztvevők Radnótitól, és saját verseikből olvasnak fel. Ezt követően, 21 órától, Varga Katalin muzeológus különleges tárlatvezetést tart. Este 10 órától pedig Hámori Gabriella, Pálmai Anna, Bálint András, Fekete Ernő, Fenyő Iván és Kamarás Iván színművészek közreműködésével verseket és zenét hallhatnak a látogatók.

A múzeumban tartott rendezvényen fellép Vázsonyi János és a Triton, továbbá a Balázs Elemér Group. A virrasztásra a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!