Sárospataki vezetője van a kollégiumnak

Csatlósné Komáromi Katalin
Csatlósné Komáromi Katalin
Sárospatak – Lezárult a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) szakmai kollégiumainak tisztújítása, az újonnan delegált és kinevezett kuratóriumi tagok csütörtökön vették át kinevezési okiratukat Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől, az NKA elnökétől és Doncsev Andrástól, az NKA alelnökétől.

Az új vezetők közé tartozik Csatlósné Komáromi Katalin is, A Művelődés Háza és Könyvtára igazgatója.

Új rendszerben működik a Nemzeti Kulturális Alapon belül a 17 állandó és a három ideiglenes kollégium, amelyeknek összesen 128 tagja van. Az új, hat- vagy kilenctagú kollégiumokba a tagok egyharmadát a miniszter saját hatáskörben kérte fel, egyharmadát a Magyar Művészeti Akadémia, további egyharmadát pedig a szakmai szervezetek delegálták. A szakmai szervezetek jelöltjei közül Csatlósné Komáromi Katalin kulturális szakértő, menedzser a Közművelődés Kollégiuma tevékenységét irányítja.

– Korábban is voltam már elnökségi tag 2005 és 2009- között, ebből két évig az elnöki teendőket is elláttam – mondta lapunknak Csatlósné Komáromi Katalin. – 2012 és 2016 között a kuratóriumnak voltam a tagja, most pedig megkaptam az elnöki tisztséget, amelyet hatalmas megtisztelésnek tartok. Igyekszem a munkámat úgy végezni, hogy lehetőleg minél jobban tudjam segíteni a közművelődés területén dolgozókat. Természetesen az általam vezetett A Művelődés Háza és Könyvtára a továbbiakban is igyekszik majd megragadni minél több pályázatot úgy, hogy az összeférhetetlenség szabályait is betartsuk. Úgy érzem, ezzel a megbízatással egy kicsit még jobban sikerül majd öregbíteni Sárospatak hírnevét.

ÉM-BG