Sérülés miatt kihagyja Csóka Nándor a debreceni emlékversenyt

Mezővári Kinga
Mezővári Kinga - © Fotó: ÉM
Miskolc – Csóka Nándor nem indult Debrecenben, Mezővári Kinga nem jutott a négybe.

Huszonkilenc ország 185 ökölvívójának részvételével kezdődött meg szerdán Debrecenben a 63. Bocskai István ökölvívó emlékverseny. Az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban magyar részről 29 férfi és 11 női bunyós lép, lépett kötelek közé – utóbbiaknál csak az olimpiai súlycsoportokban küzdenek az indulók.

Iránba utazik

A férfiak között hiányzik a névsorból a miskolci M1 Fitness 2015-ös Európa bajnoki-bronzérmese, Csóka Nándor, aki minderről az alábbiakat mondta el lapunknak.

– Természetesen jó lett volna elindulni a Bocskain, de sérülés miatt nem tudtam bevállalni – kezdte az 56 kilogrammos borsodi ökölvívó. – Még a tavalyi, év végi országos bajnoki döntőben szedtem össze egy zúzódást, a bal kezemen, de mivel utána pihenő következett, úgy gondoltam, hogy rövid időn belül minden rendben lesz. Nem fájt, de aztán januárban az egyik budapesti edzésen sajnos kiújult ez a probléma. Ennek már körülbelül három hete. Az edzésekkel nem álltam le, de azóta nem használtam a bal kezem, kíméltem, csak jobbal dolgoztam, dolgozok, valamint kezelésekre járok. Úgy érzem ez, illetve a pihentetés jót tett, úgyhogy rövidesen, szerencsés esetben már a jövő héttől újra teljes értékű munkát végezhetek. A következő versenyem két hét múlva lesz Iránban, egy nemzetközi torna, amelyre a válogatottal megyünk, velem együtt öten.

Herczeg búcsúzott

A hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában Mezővári Kinga, a Sárospataki TC bokszolója szerdán erőnyerő volt, nem kellett szorítóba állnia. Az STC válogatottja csütörtökön a négy közé kerülésért a görög Mavrommati Paraskevivel vívott meg, és szoros meccsen pontozásos vereséget szenvedett. A szikszói Hell Fight Club versenyzője, Herczeg Virág Tünde az 51 kilogrammban, az első körben szerdán az orosz Svetlana Suljanovával találkozott és egyhangú pontozással kikapott tőle.

Az elődöntőket pénteken, a finálékat pedig szombaton rendezik az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

ÉM-MI


Kozák László (pirosban) és Brian Agustin Arregui meccsén
Debrecen - Csütörtök délután már igazi bokszcsemegék voltak a Nagyerdőn, magyar sikerekkel és kudarcokkal egyaránt. Nem indult igazán jól a második nap a 63. Bocskai-emlékversenyen magyar szempontból, hiszen a hölgyeknél két magyar versenyző is vereséget szenvedett. Kora délután pedig a DVSC-s...

Csóka Nándor 2018 bajnoka lett
Miskolc, Sárospatak - Pénteken rendezték Budapesten az idei felnőtt ökölvívó országos bajnokság döntőit, két megyei résztvevővel. Mezővári Kinga (Sárospataki TC, edző: Szabó Teréz) a női 60 kilogrammban a soproni Pribojszki Katától pontozásos vereséget szenvedett, Csóka Nándor (M1 Fitness Miskolc...Sárospatak.
BOON.HU


hirdetés