Részegen okozott halálos balesetet a volt rendőr Sárospatakon

Részegen okozott halálos balesetet a volt rendőr Sárospatakon
Miskolc, Sárospatak – Gyorsan hajtott, kisodródott a kanyarban és a fának csapódott Sárospatakon.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség a napokban emelt vádat azzal a bűncselekmény idején próbaidős rendőr őrmesterrel szemben, aki szolgálati idején kívül, ittas állapotban vezetve okozott halálos kimenetelű közlekedési balesetet 2016. október 8-án hajnalban Sárospatakon.

Meghalt az utasa

A nyomozás adatai szerint, a fiatal rendőr és egyik barátja közös italozást követően, a rendőr által vezetett gépkocsival – amelyet az autó tulajdonosának tudta és beleegyezése nélkül használt – Sárospatak belvárosának irányából haladtak Végardó felé. A megengedett sebességhatárt jelentősen túllépő sofőr egy hosszú jobbra ívelésű kanyarban elvesztette uralmát az autó felett, a gépkocsi az úttestről lesodródott, keresztbe fordult és egy út menti fának csapódott. Az autó utasa, egy 20 éves fiatalember a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, míg a rendőrt a mentők súlyos sérülésekkel, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A rendőr szolgálati jogviszonyát röviddel az ügyészségi nyomozás megindulását követően a rendőrség megszüntette.

Börtönbüntetés várhat rá

Az ügyészség a volt rendőrt halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és jármű önkényes elvételének bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés, járművezetéstől eltiltás és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Sátoraljaújhelyi Járásbíróságnak.

ÉM-SZBSárospatak.
BOON.HU


hirdetés