Felejthetetlen élményt ígérő zongorakoncertek Sárospatakon

Akt.:
Gyöngyösi Ivett
Gyöngyösi Ivett - © Fotó: ÉM-Archívum
Sárospatak – Alig ért véget az idei Zempléni Fesztivál, újra van miért Sárospatakra figyelniük a komolyzene kedvelőinek, vagy azoknak, akik ezt az alkalmat nézték ki maguknak, hogy akár életre szóló barátságot kössenek a minőségi komolyzenével.

Péntektől rendezik ugyanis itt az első V4 Nemzetközi Zongorafesztivált.

Csodálatos hangszer

A visegrádi négyek egyetlen zongorafesztiváljaként 16 koncerttel, négy helyszínen ünnepelik majd ezt a csodálatos hangszert a hazai és nemzetközi zenei élet legkiemelkedőbb művészeivel! Debussy halálának 100. évfordulóján a zeneszerző művei meghatározóak lesznek a fesztiválon.

Lengyelország függetlenségének 100. évfordulója alkalmat ad arra, hogy megemlékezzenek Paderewskiről, mivel a zeneszerzőnek esszenciális szerepe volt az ország autonómiájának elérésében.

A fesztivál augusztus 24-i, nagyszabású nyitókoncertjét követően – amelyen a Rákóczi-várban fellép a Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar, Keller András vezényletével, és zongorán közreműködik Gyöngyösi Ivett –, az esti koncerteken olyan világhírű zongoraművészek szólóestjeit élvezheti a közönség, mint Nelson Goerner, Kevin Kenner vagy Dang Thai Son. A Rising Stars sorozatban pedig négy ígéretes fiatal zongoraművész kap lehetőséget a bemutatkozásra a visegrádi négyeket képviselve.

ÉMSárospatak.
BOON.HU


hirdetés