Az ezerszínű tenger

Pazár Éva a City Art Galériában, a kiállítás megnyitóján
Pazár Éva a City Art Galériában, a kiállítás megnyitóján - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A tengerpartra utazhatunk Pazár Éva alkotásainak segítségével.

Itthon-Otthon-Úton címmel nyílt kiállítás az elmúlt héten Pazár Éva festő- és grafikusművész alkotásiból a City Hotel Miskolc galériájában. A címből kiderül, hogy az alkotásokat az utazás élménye, a távoli tájak szépsége ihlette.

A képzőművész lapunknak elmondta: a most kiállított művek nagyrészt az utóbbi pár év termései, akvarellek, ceruzarajzok és pasztellek, de megtekinthető két rézkarc is a korábbi évekből.

– Leginkább a tenger inspirált, mert néhány éve alkalmam van Angliába utazni. Főleg télen tölthetek pár napot Lands Endben, ami az ország legdélebbi és legnyugatabbi városa. A tengernek nemcsak a szépsége, de a hullámok különleges formája, szerkezete és változása is lenyűgöz. Más, amikor nyugodt és csendes a víz, olyankor átlátni a túlsó partra, megint más, amikor erősen fúj a szél, és nagy élmény az apály-dagály okozta változásokat megfigyelni. Ugyanígy a romantikus öböl különböző formájú és színű szikláinak és köveinek felépítése, konstrukciója is rendkívül érdekel – fogalmaz a képzőművész.

Pazár Éva nyugdíjazása előtt általános iskolásokat tanított hosszú évtizedeken keresztül, hiszen magyar-rajz szakos tanár.

ÉM-HE


Bánki Ákos
Miskolc - Betekintést nyerhetnek az érdeklődők Bánki Ákos Barcsay- és Mazsaroff-díjas festőművész Lélekvirágok címmel készülő új kiállítási anyagának születésébe. A Miskolci Galéria Alkotóházának nyitott műterem című programsorozata idén először a vele való találkozóra hív: február 15-én, pénteke...

Muhi Sándor
Miskolc - Három szatmárnémeti képzőművész, Muhi Sándor grafikusművész, Szemák Zsuzsa grafikus- és festőművész, valamint Nyiri Zoltán festőművész kiállítását nyitották meg csütörtökön a Miskolci Nemzeti Színház nézőtéri társalgójában. Ez egyben a nyitó eseménye volt a háromnapos Határtalan Napok r...

A gimnázium kórusa énekel a Gobelin Öltögetők Köre vándorkiállításának megnyitóján
Kazincbarcika - Nagy értéke Kazincbarcikának a huszonöt éves Gimi Galéria. Sokan gyűltek össze kedd délelőtt a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban működő Gimi Galériában. Talán a megszokottnál többen is. A Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Körének tárlata volt az első, ami a kiállítóhelyen nyílt azu...Sárospatak.
BOON.HU


hirdetés