Sárospatak is a Tudásexpó-expesszen

Sárospatak – A sárospataki Művelődés Háza és Könyvtára is részese a “Tudásexpó-expressz” projektnek.

A patakiak az összköltségvetés egytizedét, azaz 9 millió forintot nyertek, amelynek 75 százalékát informatikai eszközökre, 20 százalékát hálózatbővítésre és 5 százalékát egyéb eszközök beszerzésére használhatták fel. Mindez a projekt záró sajtótájékoztatóján hangzott el. Mint CsatlósnéKomáromi Katalin, az egyesített intézmény vezetője elmondta, ezt a beruházást saját erőből az intézmény még évekig nem tudta volna megvalósítani.

A közel egy évvel ezelőtt indult beruházásnak köszönhetően új informatikai berendezésekkel gazdagodott a könyvtár, amelynek köszönhetően részesévé vált az intézmény a Corvina integrált könyvtári rendszernek. A Corvina célja a könyvtárak jellemző funkcióinak kiszolgálása mérettől és számítógépes platformoktól függetlenül. A rendszer a szabványok széleskörű alkalmazásával a könyvtárak közötti együttműködési formákat – közös katalógusépítés, rekordletöltés, könyvtárközi kölcsönzés, dokumentumszolgáltatás – is messzemenően támogatja.

M-BG0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s