Sárospatak hírei

2018.09.21. 12:28

Egy iskola udvarán dorombol a Jaguar Sárospatakon

Sárospatak, Leeds - Egy Jaguar XJ6-os autót kapott ajándékba a sárospataki iskola.

Sárospatak, Leeds - Egy Jaguar XJ6-os autót kapott ajándékba a sárospataki iskola.

Az adományozó, a Nagy-Britanniából, Leeds-ből érkezett Clive Adams professzor, orvos-egyetemi tanár az átadáson elmondta: barátaival és feleségével elhatározták, hogy egy patinás brit autót adományoznak jótékony céllal valahol az európai kontinensen. A választásuk úgy esett a sárospataki Vay Miklós Református Szakgimnázium Szakközépiskola és Diákotthonra, hogy rokoni kapcsolatokat ápolnak az intézmény nyugalmazott tanárával, Tölgyesi Istvánnal, emiatt gyakran meg is fordulnak a pedagógus lakóhelyén, Bodrogolasziban.

Remélem, hogy hasznos lesz az adományunk az intézmény számára.” Clive Adams

Hozzátette: a 3,2 literes motorral ellátott egykori presztízsautót az átadás előtt két héttel vásárolta. A jármű ugyan 23 éves, de jó állapotban van, az átadás előtt szakemberekkel átvizsgáltatták, a hibákat javították, benne tették meg feleségével és egyik barátjukkal együtt az utat Dél-Angliából Sárospatakig. A Jaguar jól vizsgázott, csak néhol a kátyús magyar utakat érezte meg a nem túl fiatal szerkezet. A professzor szerint remek érzés vezetni. Az autó jövő év közepéig rendelkezik műszaki vizsgával. Még arra is ügyeltek, hogy a brit közlekedési viszonyokra gyártott autó lámpáit a magyar utaknak megfelelőre átalakítsák. Az adományozó reméli, hogy hasznos lesz adományuk az intézmény számára.

Szimbólum lesz

Dr. Téglás Zsolt, az iskola igazgatója lapunknak azt mondta: nagyon örülnek annak, hogy nyugalmazott tanár kollégájuk még mindig szívén viseli intézményük sorsát. Hozzáfűzte: az autószerelő iskolájuk egyik slágerszakmája, amit hosszú ideje oktatnak. A brit klasszikus jármű elsősorban nekik lesz hasznos. Az ajándéknak nagyon örülnek, elsősorban motivációs és ­promóciós célokra használják majd. Reméli, a kora alapján hamarosan oldtimer kategóriába sorolható Jaguar az iskola szimbólumává válik.

BSZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!