Sárospatak hírei

2018.03.09. 14:29

Egyből hármat csinálnak Sárospatakon

Sárospatak - Idén ősszel kezdődik meg Sárospatakon a Művelődés Háza és Könyvtára felújítása.

Sárospatak - Idén ősszel kezdődik meg Sárospatakon a Művelődés Háza és Könyvtára felújítása.

Az már biztos, Sárospatak egyik jelképe, a Makovecz Imre által tervezett A Művelődés Háza és Könyvtára mintegy 1,3 millió forintból fog megújulni. Az is biztos, ez a felújítás az idén el fog kezdődni. A pataki polgárok és az intézményt más településekről felkeresők abban viszont bizonytalanok, a felújítás mikor kezdődik, és amikor tart, akkor helyén marad az intézmény vagy ideiglenesen elköltözik-e.

Zavartalan idény

– Magam is hallom, hogy van bizonytalanság a látogatóink körében – mondja Csatlósné Komáromi Katalin, a sárospataki A Művelődés Háza és Könyvtára vezetője. – Szeretnék mindenkit megnyugtatni, nem csupán a tavaszi, de a nyári programjainkat is még az intézmény falai között, vagy a korábban már megszokott helyszíneinken fogjuk megtartani. Ez azt is jelenti, hogy az épület előtti teret is használni fogjuk a hagyományos borfesztiválhoz és a koncertekhez. Természetesen az is hatalmas munkát jelent majd a számunkra, hogy a felújítás ideje alatt is úgy érezzék látogatóink, ugyanazokat a szolgáltatásokat kapják tőlünk ugyanabban a minőségben, amelyet már megszoktak.

Az Újbástyától a Képtárig

A művelődési házakra jellemző funkciók mellett a könyvtári szolgáltatásokat, valamint a pár éve újraindított A Mozi működtetését is meg kell oldani.

– A tervek szerint szeptemberben kezdődik meg az épület felújítása – mondja Csatlósné Komáromi Katalin. – Az épületet teljesen kiürítjük, és jelen állás szerint három helyszínre fogunk költözni. A helyieknek egyik helyszín sem idegen, és viszonylag közel van a művelődési házhoz. A napi munkavégzés helye az Újbástya Rendezvénycentrumban lesz csakúgy, mint a kiscsoportjaink foglalkozásai, ismeretterjesztő programok, konferenciák, közösségi rendezvények. A könyvtár marad a szomszédban, hiszen a Makovecz tér másik oldalára, az Eszterházy Károly Egyetem Comenius Campusának épületébe kerül. A Mozi szolgáltatásai pedig a Szent negyedben lévő Képtárban lesznek elérhetőek, ahol az egyik termet alakítják át ideiglenesen a filmrajongóknak. A filmvetítésekről nem szeretnénk lemondani, mert a látogatottsági adatok azt mutatják, igény van erre a szolgáltatásunkra is.

Csatlósné Komáromi Katalintól megtudtuk, az intézmény minden szolgáltatását megtartják az Újbástya rendezvénycentrumban és a város más közösségi tereiben. A színházi szezonról sem szeretnének lemondani, ennek helyszíne még alakulóban van. A Művelődés Háza és Könyvtára felújítása a tervek szerint 2019 decemberéig tart majd.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!