Sárospatak hírei

2016.07.03. 09:29

A kevesebb néha a több

Sárospatak - A Facebook közössége az ÁVG-s tablót találta a legjobbnak.

Sárospatak - A Facebook közössége az ÁVG-s tablót találta a legjobbnak.

Idén is meghirdettük az Észak-Magyarország tablóversenyét a lap Face­book-oldalán.

A verseny teljesen nyílt volt, a megye bármely középiskolájának végzősei beküldhették tablóikat, hogy aztán a nagyérdemű eldöntse, melyik számukra a legtetszetősebb.

Magabiztos győzelem

A szavazás közel ezer vokssal a Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium 12/A osztályát hozta ki győztesnek, így ők kapták meg a napokban a méretes tortát és a hozzá/mellé járó három üveg pezsgőt.

Az ajándékot stílszerűen a gimnázium aulájában vették át azok, akik még elérhetőek voltak a nyári szünetben.

– De király, a refisek csak másodikok lettek – jegyezte meg Kállai Zsófi, utalva ezzel a városban dúló ÁVG–Refi rivalizálásra, ami azért megmarad egymás apró froclizásán, de minden ÁVG-s vagy refis győzelem egy kicsi elégtétellel tölti el a nyerteseket a másik fél kárára.

Azt még nem tudják, felvették-e őket a választott főiskolákra, egyetemekre, de az érettségin már valamennyien sikeresen túl vannak. Miután az ÁVG legendásan odafigyel a nyelvoktatásra (az angol kötelező, a német és az olasz szabadon választható), ezért adódik a kérdés, hány diáknak sikerült nyelvvizsgát tenni a hat év alatt.

– Három diák kivételével mindenkinek van legalább egy középfokú nyelvvizsgája – mondja Tóth­né Dávid Katalin, a csapat osztályfőnöke. – Közülük vannak olyanok, akiknek mind a két nyelvből megvan a középfokúja, és vannak olyanok, akik már felsőfokú vizsgát is tettek.

A 12/A-sok elmondták, nem szerettek volna szokványos tablót. Először iskolai táblában gondolkodtak, majd a füzetlapnál maradtak, amelyekre a tantárgyak szimbólumait rajzolták. Egy szofisztikált műértő valószínűleg a minimalista koncepció megvalósítását emelné ki, rávilágítva a szimbólumok kissé naiv használatára, ami a népi hagyományokhoz vezethető vissza, mely közel esik a pataki diák lelkéhez. Az egyszeri ember pedig csak annyit mondana, a kevesebb néha több és talán ez is volt a pataki diákok sikerének titka, akiknek kívánjuk, legyenek sikeresek a felsőfokú tanulmányaik során is.

ÉM-BG


A győztesek

  • Osztályfőnök: Tóthné Dávid Katalin
  • Diákok: Bodnár Ádám, Bodnár Jordána, Espák Máté János, F. Tóth Blanka, Ferencz Gergő, Gazsi Bettina, Götz Richárd, Horváth Vivien Sarolta, Juhász Dzsenifer, Kállai Zsófia, Kerülő Orsolya, Körmendi Eszter, Krakkai Lilla Blanka, Leitner Bálint, Lombárszki Csaba, Losonci Zsolt, Lugosi Zoé, Lukács Péter Pál, Molnár Gábor, Móricz Vivien Dalma, Pápai Lúcia, Papp Dóra, Pauleczki Antal Alex, Pocsai Anikó Barbara, Rácz Fanni, Szabó Alexandra, Tóth Gréta, Zajácz Odett, Zsákai Róbert Tamás
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!