Sárospatak: csendben és rendben költöznek

By Bánhegyi Gábor
Sárospatak: csendben és rendben költöznek
Sárospatak – A kilakoltatásokat követően csökkenteni akarja az önkormányzati bérlakások számát Sárospatak.

Május közepén kezdődtek meg a kilakoltatások Sárospatakon. Összesen tíz jogerős bírósági végzést érvényesítettek és érvényesítenek a napokban a zempléni városban.

Senki sincs fedél nélkül

– Hat kilakoltatáson vagyunk túl és eddig szerencsére sehol sem kellett a hatósági szerveknek semmilyen formában sem közbeavatkozni – mondja Aros János, Sárospatak polgármestere. – Az utolsó két esetben meg sem várták az érintettek a végrehajtót, behozták az önkormányzathoz a kulcsot azzal, hogy kiköltöztek. Természetesen nyomon követjük a sorsát azoknak, akiknek el kellett hagyniuk az önkormányzati ingatlant. Eddig valamennyien vagy rokonokhoz költöztek, vagy az egyébként saját tulajdonukban lévő ingatlanaikat használják. A tervek szerint még négy kiköltöztetés van hátra, ennyi esetben van a birtokunkban tavaly ősztől a jogerős bírósági végzés. Azt hangsúlyozni szeretném, senkit sem ért váratlanul a kiköltöztetés, hiszen ezt jó előre tudattuk az érintettekkel.

Folytatják

Információink szerint még harminc bérleti szerződés ügye van a bíróságon, de sokan már meg sem várták a jogerős végzést, több mint tíz sárospataki önkormányzati bérlakásból már ki is költöztek.
– Természetesen a megüresedett lakásokat lezártuk, és úgy tapasztaltuk, eddig még senki sem kísérelte meg a visszaköltözést – teszi hozzá Aros János. – A célunk az, hogy csökkentsük az önkormányzati bérlakások számát. Sárospatakon jelenleg több mint 200 ilyen ingatlan van, ami megítélésem szerint irreálisan magas szám.
A megoldást az értékesítésben a pataki önkormányzat. Éppen ezért azokat az ingatlanokat, amelyek piacképesek lehetnek, közcélú munka keretében a közeljövőben felújítják.
-BG-