babaszünet vége

2020.01.08. 15:00

Szász-Kovács Emese márciusban visszatér

Az olimpiai címvédő a női párbajtőrözők budapesti Grand Prix-versenyén újra pástra lép és megcélozza a tokiói részvételt.

A 37 éves sportoló, aki augusztusban adott életet ikreinek, a magyar szövetség honalapjának adott nyilatkozatában elárulta, hogy már hónapokkal ezelőtt elkezdte a fizikai edzéseket, és decemberben, az iskolázások során érett meg benne a végső elhatározás a visszatérésre.

„Igazából ez több ember közös döntése volt. Természetesen az én szándékom, és az érzésem kellett hozzá, de segített a fizikai edzőm, a mesterem, a pszichológusom, és elsősorban a családom”

- mondta a riói játékok bajnoka, hozzátéve, hogy

„a nagyszülők alig várják, hogy vigyázzanak az unokákra, és a gyerekek sem tiltakoztak”.

Szász-Kovács Emese asszókat a jövő héttől fog vívni edzéseken, és visszatérésének időpontjául azért választotta a West Grand Prix-t, mert a szakág februári, barcelonai világkupa-viadala még túl korai lenne a számára.

A tokiói olimpiára női párbajtőrben a magyar csapatnak már nincs reális esélye kijutni, így csak egyéni kvóta jöhet szóba, melyet az áprilisi, madridi kvalifikációs versenyen lehet megszerezni.

A spanyol fővárosban ugyanakkor csupán egyetlen vívó szerepelhet nemzetenként, Szász-Kovács helyzetét pedig nehezíti, hogy a magyar ranglistán akkor sem végezhet az élen, ha a budapesti GP-n kiemelkedően szerepel.

„Én úgy gondolom, hogy tettem le annyit a pályafutásom során az asztalra, hogy megkapjam ezt a lehetőséget, amennyiben olyan a formám. De abban is biztos lehet mindenki, hogy amennyiben azt érzem, nem úgy megy a vívás, mint ahogy szeretném, akkor magamtól mondom majd azt, hogy ezt nem kell erőltetni”

- beszélt a pótkvalifikációról az egyéniben világbajnoki ezüst- és kétszeres bronzérmes Szász-Kovács Emese, aki a 2018 őszén elhunyt Kulcsár Győző irányításával érte el sikereit, azóta pedig a még versenyzőként is aktív Peterdi András vezeti az edzéseit. Legutóbb a 2018-as világbajnokságon szerepelt, amit a hatodik helyen zárt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!