Sárkányrepülősök zavarták meg a Kékszalag Vitorlásversenyt

Két sárkányrepülős is megzavarta pénteken délelőtt a rajt után a Kékszalag Vitorlásversenyt. A két férfit a rendőrség helikopterrel kényszerítette a földre.

A balatoni Kékszalag Vitorlásverseny elrajtolása után még délelőtt történt az első incidens: egy hátsó motoros sárkányrepülő “rácsapott a mezőnyre”, azaz felülről gyakran megközelítette – mondta el a Független Hírügynökségnek Czakó János, a Készenléti Rendőrség helyettes szóvivője. Mivel a Készenléti Rendőrség helikoptere a helyszínen volt, így felszállt, felszólították a sárkányrepülőst hogy szálljon le, majd Balatonfűzfőnél a partra kísérték.
Alig egy órával később egy hasonló jelenet játszódott le már Balatonkenesésénél: szintén a helikopterrel szólították fel a sárkányrepülőst, hogy szálljon le. Ezt a férfit is átadták a kiérkező rendőröknek – tette hozzá Czakó János.

Az idei Kékszalag Vitorlásverseny rekordszámú versenyzővel, 570 hajóval vette kezdetét pénteken Balatonfüreden. A Kékszalag a leghosszabb távú tókerülő verseny Európában. 1943-ben rendezték meg először, a tengeri versenyek nyomán. A nagyhajós verseny Balatonfüred-Balatonkenese- Siófok- Keszthely- Tihany- Balatonfüred útvonalon halad minden évben.Sporthírek