Sargentini-jelentés – Orbán: a jelentés sérti Magyarország és a magyar nép becsületét

Akt.:
Strasbourg, 2018. szeptember 11. Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Európai Parlament vitáján 2018. szeptember 11-én.
Strasbourg, 2018. szeptember 11. Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Európai Parlament vitáján 2018. szeptember 11-én. - © MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Strasbourg – A Sargentini-jelentés sérti Magyarország és a magyar nép becsületét – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament plenáris ülésén, kedden Strasbourgban.

A magyar jogállamisági helyzetről szóló Sargentini-jelentésről szóló vitán a kormányfő kiemelte: “azért állok most itt, és védem meg a hazámat, mert a magyarok számára a szabadság és a demokrácia, a függetlenség és Európa becsület kérdése. Ezért az Önök előtt fekvő jelentés sérti Magyarország és a magyar nép becsületét.”

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország döntéseit a választók hozzák meg, a parlamenti választásokon.

“Önök nem kevesebbet állítanak, mint hogy a magyar nép nem elég megbízható, hogy megítélje, mi az érdeke. Önök azt hiszik, jobban tudják, mi kell a magyar népnek, mint maguk a magyar emberek” – fogalmazott a kormányfő.

– MTI –


Brüsszel - Kedden vitázik, majd szerdán szavaz az Európai Parlament (EP) plenáris ülése a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentésről, amelyet a testület illetékes bizottságában korábban nagy többséggel elfogadtak. [related-post post_id="3980376"] [related-post post_id="3980377"] ...