Sargentini-jelentés – Orbán: a jelentés nem adja meg a tiszteletet a magyar embereknek

Akt.:
Strasbourg, 2018. szeptember 11. Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Európai Parlament vitáján 2018. szeptember 11-én.
Strasbourg, 2018. szeptember 11. Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Európai Parlament vitáján 2018. szeptember 11-én. - © MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Strasbourg – A Sargentini-jelentés nem adja meg a tiszteletet a magyar embereknek, és kettős mércét alkalmaz – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Európai Parlament strasbourgi ülésén, a Sargentini-jelentés vitájában.

Ez a jelentés visszaélés a hatalommal, hatásköröket lép túl, az elfogadás módja pedig sérti a szerződést – mondta a kormányfő.

Szerinte a jelentést olyanok írták, akik alapvető tényekkel sincsenek tisztában, ráadásul a dokumentum felrúgja az évekkel ezelőtt kötött megállapodásokat.

– MTI –


Brüsszel - Kedden vitázik, majd szerdán szavaz az Európai Parlament (EP) plenáris ülése a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentésről, amelyet a testület illetékes bizottságában korábban nagy többséggel elfogadtak. [related-post post_id="3980376"] [related-post post_id="3980377"] ...