Sandy hurrikán – Washington: enyhébb volt, mint várták

Szabó Enikő
Szabó Enikő
Poptpmac – Pár nappal korábban bevásároltak mindent, amire szükségük lehet, írta kedden a Facebookon a miskolci Szabó Enikő, aki nagyjából egy éve él Washington államban a barátaival, a Potomac nevű városban. Mint írja, a „gyűjtögetésnél” nem volt drámai a hangulat, s most, a vihar csúcspontja után sem tud nagyobb drámáról beszámolni.

– Felfrissítettük az elemlámpákat, vettünk tartalékot, gyertyákat, gyufát is hozzá minden helyiségbe – írja. Az ablakokat nem deszkázták be, a korábbi tapasztalat pedig az, hogy áramhiány esetén a hűtő – ha nem nyitogatják gyakran – három napig tartja a hideget, így bíznak benne, hogy azzal sem lesz gond.

Enikő még mesélt arról is, hogy júniusban már átélt egy erős tornádót, amely fákat csavart ki, és öt napon át nem volt áram. Most, hogy megérkezett a Sandy hurrikán, úgy tapasztalják, enyhébb náluk, mint várták, sőt, a júniusinál is.

– Nagyon sajnálom azokat, akikkel tragédiák történtek, mert a természeti katasztrófák bármennyire is fantasztikus az előrejelzés, még mindig kiszámíthatatlanok – írja. Hozzáfűzi, a történtek nagy tanulsága, hogy ilyenkor mennyire összefognak, együtt éreznek az emberek. Együtt aggódtak például egy barátja lányáért, aki New Yorkban volt a hurrikán csúcspontja idején, és együtt bizakodtak, hogy biztonságos helyen érte a vihar.

ÉM-HM