Sandy hurrikán – A Külügyminisztérium együttérzését fejezi ki az elhunytak családtagjainak

Budapest, 2012. október 31., szerda (MTI) – A Külügyminisztérium sajnálattal értesült az amerikai kontinens országait sújtó Sandy hurrikán okozta pusztítás mértékéről, és őszinte együttérzését fejezi ki az elhunytak családtagjainak.

A tárca az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint a Külügyminisztérium őszinte együttérzését fejezi ki a katasztrófa következtében az elmúlt napokban a Karib-térségben, az Egyesült Államokban és Kanadában elhunytak családtagjainak.

A poszttrópusi ciklonnak immár 55 halálos áldozata van. A vihar még mindig Pennsylvania állam területén halad, lassan mozog észak felé, New York állam nyugati fele, majd Kanada irányába – közölte a meteorológiai szolgálat szerdán. A Nagy Tavak környékén még érvényes a hóviharokra és a part menti áradásra vonatkozó figyelmeztetés.

A katasztrófa sújtotta államokban 8,2 millió lakás és vállalkozás telephelye van áram nélkül, és több mint 18 ezer olyan légi járatot kellett törölni világszerte, amely érinti az Egyesült Államok északkeleti részét.

– MTI –