Salakmotor: Tabaka verhetetlen volt, Adorján dobogón állt

Akt.:
Salakmotor: Tabaka verhetetlen volt, Adorján dobogón állt
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Szépszámú közönség volt kíváncsi az egyéni ob-ra és a Bajnok visszatérésére.

Újabb kétnapos versenyt rendeztek Debrecenben, ám most, az egyéni bajnokság keretein belül – ellentétben a Barátság Kupával –, csak vasárnap láthatott küzdelmet a nagyérdemű. A szombatra kiírt második fordulót el kellett halasztani, ugyanis a heves esőzések túlságosan feláztatták az ovált, viszont vasárnap délelőtt már verőfényes napsütésben mérhették össze tudásukat a pilóták.

Benkő motorproblémái

A 12 fős mezőnyben a honi élversenyzők mellett ott volt a nagy visszatérő, az 55 esztendős Adorján Zoltán, illetve a 13 éves debütáló, Moldvai András – mindketten a Debrecen Speedway SE színeiben. Összességében mind a ketten elégedettek lehetnek a szombati teljesítményükkel, hiszen a Bajnok bemotorozta magát a fináléba, míg az ifjú titán – igaz bukott egyszer –, 2 pontot gyűjtött.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

A 12 futamos alapszakasz több izgalmas csatát is tartogatott. A 2. etapban Benkő Roland, Magosi Norbert és Adorján feszült egymásnak, s ebben a sorrendben értek célba. Tabaka mind a négy starthoz állását győzelemmel abszolválta, a legnehezebb dolga a 7. futamban volt, amikor Magosi a starttól kezdve vezetett ellene, viszont a debreceniek kiválósága az utolsó kanyarban indított támadásnak köszönhetően elsőként ért a célba. Tabaka mellett klubtársa, Benkő is közvetlenül bejuthatott volna a döntőbe, ám a 11. futamban vezető helyen megállt a motorja, így az előfutamba kényszerült, s Magosi kvalifikált egyből a fináléba.

Debreceni dobogó

A 3-tól 10-ig helyen végző motorosok két elődöntőbe kaptak besorolást. A 13. etapot Adorján nyerte, megelőzve Szymurát (lengyel), Manevet (bolgár) és Vida Pétert. A 14. futamban Benkő (a Tabakától kölcsönkapott motorral) diadalmaskodott Karczagi László, Szegvári Róbert és Fazekas Denis előtt. A legjobbak csatáját kétszer kellett indítani, ugyanis az első próbálkozásnál Magosi kiugrott. A megismételt start után a palánk mellől induló Tabaka állt az élre, az első kanyarból kijövet Benkő megelőzte Adorjánt, aki így visszacsúszott a harmadik helyre, a sort Magosi zárta. A négykörös száguldás utolsó kanyarjában Adorján még rámotorozott Benkőre, de a sorrend már nem változott. Az egyéni bajnokság 2. fordulója teljes hazai sikert hozott, hiszen Tabaka, Benkő és Adorján személyében csupa Debrecen Speedway SE-s vaspapucsos állhatott dobogóra.

Az utolsó forduló előtt – amit július 29-én, Gyulán rendeznek –, az összesített ponttáblázatot Tabaka vezeti 25 ponttal, két egységgel megelőzve Magosit.

HBN-BN


Végeredmény:

  1. Tabaka József (Debrecen Speedway SE) 13 pont,
  2. Benkő Roland (Debrecen Speedway SE) 12,
  3. Adorján Zoltán (Debrecen Speedway SE) 11,
  4. Magosi Norbert (Speedway Club Gyula) 10,
  5. Milen Manev (Bulgária) 9,
  6. Karczagi László (Arenamoto Sport) 8További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek