Magyarország

2011.02.17. 06:33

Őssejtügy: megalapozatlan gyanúsítás? - Magyar Nemzet

<p>A nyomozás megszüntetésére irányuló indítványt terjesztett be a hatóságnak Holló Gábor ügyvéd, aki az őssejtbotrányban érintett Yulij Baltaytis ukrán-amerikai professzor képviseletét látja el a büntetőügyben - értesült a Magyar Nemzet.</p>

 Az ügyvéd a lapnak azt mondta, a kaposvári klinika rendelkezett megfelelő engedélyekkel az őssejtek gyűjtésére és beültetésére is, az engedélyt az ÁNTSZ csak azután módosította, hogy a professzor és társai előzetes letartóztatásba kerültek. A professzor tavaly a Magyar Nemzetnek azt mondta, többi közt hat-nyolchetes abortumokkal kísérleteztek, ezek az embriók nem tekinthetők embernek. A szakvélemények is azt állapították meg, hogy a leválasztott embrió és az abból nyert anyag nem minősül az emberi test részének. Az ügyvéd szerint az iratokból világosan látszik, hogy a bűncselekmény gyanúja megkérdőjelezhető, ezért az eljárást meg kell szüntetni. A januári indítványra a hatóságok egyelőre nem reagáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!