Friss hírek

2010.08.15. 12:31

Az ügyészség vizsgálatát kéri az LMP a Magyar Sziget ügyében

<p>A legfőbb ügyészhez fordult az LMP a Magyar Szigeten történtek miatt. Dorosz Dávid, a párt országgyűlési képviselője vasárnapi levelében azt írja: a sajtó néhány, a fesztiválra látogató képviselőjét mind fizikailag, mind lelkileg súlyosan sértették, amit ki kell vizsgálni. A politikus azt kéri: ha a mentelmi joggal rendelkezők büntetőjogi felelőssége is megállapítható, akkor az ügyészség forduljon az illetékes szervhez ennek felfüggesztése miatt.</p>

Az LMP-s képviselő azt írja: őt és frakciótársait mély aggodalommal töltötték el a Magyar sziget nevű kulturális rendezvényen történtek. A politikus arra kéri a legfőbb ügyészt, vizsgálja ki az eseményeket és tegye meg a szükséges intézkedéseket. Hozzáteszi: ha bűncselekmény történt, akkor további eljárást kell lefolytatni. Dorosz Dávid úgy véli: ha mentelmi joggal rendelkező személy is érintett, akkor kezdeményezni kell a mentelmi jog felfüggesztését.

A Magyar Szigeten a Hetek című lap szerint antiszemita beszédek hangzottak el, a jobbikos Zagyva György Gyula országgyűlési képviselő pedig egy zárt faházban fenyegetően lépett fel újságírókkal szemben. Korábban az ügyben az MSZP is vizsgálatot kért Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől és Pintér Sándor belügyminisztertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!