Nagyvilág

2011.07.11. 14:48

Különös idő-rejtély az Etna kilövellése körül

Valami bűzlik Szicíliában, az Etna idén ötödjére tört ki, Catania repterét lezárták miatta, ráadásul a sziget összes órája 15 percet sietett.

Valami bűzlik Szicíliában, az Etna idén ötödjére tört ki, Catania repterét lezárták miatta, ráadásul a sziget összes órája 15 percet sietett.Az Etna újra lövellt egy jó adag hamut és lávát, ez idén az ötödik kitörése volt, nem aprózta el. A vulkán délkeleti része aktivizálódott szombaton, de a hamu és porfelhő a levegőben egész a Catania-i reptérig is elért, így leállították a légi forgalmat. A helyiek már megszokták az Etna kiszámíthatatlan viselkedését, Európa legmagasabb, aktív vulkánja sok helyi legendának az alapja.

Az Etna kitörésének oka több helyi szerint annak köszönhető, hogy az idegenek elszaporodtak bolygónkon (igen jól logikázunk, ez azt jelenti, hogy egyesek szerint már régóta jelen van egy idegen faj köztünk), de a Poltergeist, a kopogó szellem is oka lehet a vulkánkitörésnek. Vannak féltudományos magyarázatok is a lakosok körében, napkitörések, föld- és tenger alatt húzódó különlegesen aktív elektromágneses vezetékek és persze a mágnesviharok mind-mind az Etna kitörésének oka.

És habár ezeknek nyilván nem sok része valós, az azonban a mai napig nem derült ki, hogy miért sietett egyszerre a fél sziget órája 15 percet és miért érkezett meg ennek köszönhetően a munkavállalók fele korábban. Külön érdekesség, hogy nem csak a digitális órák vagy karórák siettek, de egyes számítógépek és ébresztőórák is negyed órával a valóság előtt jártak.

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!