Jegesmedvék

2019.12.19. 12:30

A Macik a harmadik harmadban bevették a pozsonyi várat

A Tipsport Liga éllovasának vendége volt szerda este a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Kolodzey Tamás

Meglepetésre a piros-fehérek nyertek

Forrás: ÉM-archívum

Fotó:

A sorozat 31. fordulója Pozsonyba szólította a piros-fehéreket, akik történetük során először szerepeltek a szlovák fővárosban. Az esélyesek természetesen a hazaiak voltak, de a vendégek fogadkoztak, azt ígérték, hogy meglepetést okoznak. A Macik korábbi sérültjei közül Beach játékra jelentkezett, Magosi és Ritó visszatérésére azonban még várni kell.

Huszonkét másodperc

Alig, hogy a középkörben leejtették a korongot, máris vezetést szerzett a Slovan. Mindössze 22 másodperc telt el, amikor az első sor képviseletében Pulis passzát Zigo szemből beütötte (1–0). A rossz kezdés érthetően megfogta a miskolciakat, akiknek azonban sikerült rendezniük soraikat. A 12. percben Matousek palánkra lökésért 2+10 perces büntetésben részesült. Ezt nem élték túl az otthoniak: kevéssel a százhúsz másodperc lejárta előtt Vas, majd Galanisz közreműködésével Vandane elé került a korong, a hátvéd pedig a kék vonal közeléből rést találva egyenlített (1–1). Az első harmad végén először Beauvilliert, majd Zigot állították ki, ezeket azonban megtörte a dudaszó.

Abdul jeleskedett

Meglepetésre az éllovas tagjai szabálytalankodtak jóval többet (a 23. percben Urbánek volt a szenvedő fél), így ismét a sokkal fegyelmezettebb diósgyőriek járathatták öt a négy ellen a korongot, ezt a hátrányát azonban kibekkelte a Bratislava. Gyors, érdekes és változatos volt a küzdelem, a találkozó feléig már harminc lövést dördült a ketrecekre. A kapuk előtt nagy forgalom alakult ki, a védők és a csatárok természetesen fizikai adottságaikat is bevetették. A HC gárdája lépett ismét hamarabb a gázpedálra, a 34. percben ugyanis másodszor jutott előnyhöz. A végső győzelemre is esélyes szlovákok első sora tett ki ismét magáért, ezúttal Sersen és Zigo volt az asszisztens és Abdul a végrehajtó (2–1).

A 38. percben Galanisz akasztott, leküldték a pihenő zónába, ezzel Habalék sanszot kaptak előnyük növelésére, de Dudásék kicentizték emberhátrányukat. A lőlapi statisztika (25–15) pozsonyi fölényről árulkodott.

Szészegh egyenlített

A harmadik felvonásra úgy jöttek ki a csapatok, hogy még nem dőlt el semmi. A DVTK a 44. perc elején bizonyította is, hogy nem tett le a pontokról. A csupaszív Részegh pár méterről egalizált (2–2), így a mérkőzés újra megkezdődött. A miskolci alakulat nem csupán egyenrangú ellenfél volt, hanem játékosai még többször is céloztak, mint a fővárosiak, így a levegőben lógott a meglepetés. Az 50. percben nagy igyekezetében Szirányi buktatott, így megfogyatkoztak a vendégek, és bekapcsolhatták „fékező rakétáikat”, és a technikai művelet kiválóan sikerült is. A hajrában mindkét társaság megnyomta a „ceruzát”, de azért első volt a biztonság, hogy (a majdani vesztesnek is) legalább az 1 pont biztos legyen. A hajrában már az órát is nézték a HC tagjai, de salamoni döntéssel Stajnoch és Beach is kiment, így négy a négy ellen maradtak a felek. Már csak 38 másodperc volt hátra, amikor Stajnoch kényszerből újra lekorcsolyázott, és emberfórját gyorsan győzelemre váltotta a Diósgyőr (2–3).

Jegyzőkönyv: HC Slovan Bratislava – DVTK Jegesmedvék 2–3 (1–1, 1–0, 0–2)

Pozsony, 4382 néző. V.: Novák, id. D. Konc (ifj. D. Konc, Jedlicka).

HC Slovan Bratislava: Habal – Sersen (1), Bacik, Abdul 1, Zigo 1 (1), Pulis (1) – Meszaros, Stajnoch, Matousek, Viedensky, Zitny – Podlipnik, Sedivy, Petrás, Kytnár, Kukumberg – Hudec, Bodra, Urbánek, Sloboda – Sabo (kapus). Vezetőedző: Roman Stantien.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Láda B., Vandane 1 (1), Beauvillier 1 (1), Vas (3), Részegh 1 – Gőz, Dudás, Beach, St. Pierre, D. Rodman – Szirányi, Vojtkó, Harrison, Galanisz (1), Miskolczi – Kiss D., Lövei, Farkas M., Kiss P. – Rajna (kapus). Vezetőedző: Marcel Rodman.

Kiállítások: 10 perc, plusz 10 perc fegyelmi (Matousek), ill. 8 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!