Friss hírek

2008.09.29. 13:19

Kihirdették az MTV Europe Music Awards jelöltjeit

<p>Magánéleti problémáik ellenére úgy tűnik, Britney Spears és Amy Winehouse a rajongók kedvence maradt. A közönségszavazatok alapján ugyanis a két énekes vezeti az MTV Europe Music Awards-on 2008 legjobb előadóinak listáját. Az idei díjátadó gála jelölteket hétfőn hozta nyilvánosságra a zenei csatorna. A végső nyertesekről szintén a közönség dönt - a szavazás eredményét a november 6-i liverpooli gálán hirdetik ki.</p>

Az alkohol- és drogproblémákkal küzdő két sztár versenytársai az idei év legjobb előadója címért a Coldplay, Leona Lewis és Rihanna lesz. Spears egyébként néhány héttel ezelőtt az MTV Video Music Awards gáláján három jelölésből hármat díjra váltva tért vissza a színpadra. Az énekesnő egyebek mellett elnyerte az év legjobb videójának járó elismerést a "Piece of Me" című dalához készült klippel.

Spears, Leona Lewis és a Coldplay a zenecsatorna európai díjainak versenyén a 2008-as év legjobb albumáért járó elismerésért is ringbe száll, vetélytársuk Alicia Keys és Duffy lesz. Utóbbi egyébként a legjobb új előadó kategóriában is szerepel, a Jonas Brothers, Katy Perry, Miley Cyrus és a OneRepublic mellett.

A közönség eddigi szavazatai alapján a legjobb élő színpadi produkció nyertese a Foo Fighters, a The Cure, a Tokio Hotel, a Linkin Park és a Metallica közül kerülhet ki, míg utóbbi kettő a legjobb rock-előadók között is megméreti magát a 30 Seconds to Mars, a Paramore és a Slipknot mellett.

Az MTV Europe Music Awards novemberben átadandó díjairól tíz kategóriában a közönség szavazatai alapján hirdetnek eredményt. A zenerajongók a televíziós csatorna weboldalán választhatják ki a végső győzteseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!