Sajttolvajokat fogtak a rendőrök Budapesten

15 tonna reszelt sajtot lopott el két férfi egy siófoki cégtől augusztus közepén. A rendőrök szerdán fogták el őket, a 12 millió forint értékű szállítmány felét megtalálták náluk. A két férfit jelentős kárt okozó csalás miatt őrizetbe vették, és akár 5 év börtönt is kaphatnak – közölte a rendőrség csütörtökön Siófokon.

A sajtot importáló vállalat azzal bízta meg a két férfit, hogy Németországból szállítsák le az előre kifizetett 15 tonna sajtot. A gyanúsítottak el is mentek a 12 millió forint értékű szállítmányért, ám ezután eltűntek. Magyarországon akarták értékesíteni az élelmiszert, ám lebuktak, mivel itthon nem lehet olyan – 15 kilogrammos – kiszerelésű sajtot kapni, mint amilyet elloptak.

Az ellopott sajtszállítmánynak egyelőre csak a felét találta meg a rendőrség. A másik felét valószínűleg már eladták. A kereskedőket úgy téveszthették meg, hogy számlát is adtak a sajtról, ezért ők nem tudhatták, hogy lopott áruról van szó.

A Siófoki Rendőrkapitányság nyomozói szerdán reggel fogták el Budapesten, egy XVIII. kerületi raktárépületben és egy IX. kerületi parkolóban a két férfit. Egyikük a fővárosban él, a másik Békés megyében. A siófoki rendőrkapitányság kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.