Sajtótájékoztató: Összekötnek az utak

Nyíregyháza – A most benyújtott 2007-2010-ig szóló gazdasági programot az minősíti majd, mennyit sikerül belőle megvalósítani.

A megyeszékhely négy esztendős fejlődését alapjaiban meghatározza az az elképzelés, amit a hétfői képviselőtestületi ülésen terjesztett be a városvezető koalíció.
Nagy Lászlóalpolgármester a szerdai sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az ellenzék négy év óta nem tesz mást, nem fogadja el a programokat, de annak részelemeit igen.

A most benyújtott 2007-2010-ig szóló gazdasági programot az minősíti majd, mennyit sikerül belőle megvalósítani. Nagy a realitása a szennyvíz- és a hulladékgazdálkodási programnak, annak, hogy a Volán telep kiköltözi a város peremére, ahol korszerű telephelyet alakítanak ki.

 A következő években megépülnek az egyes városrészeket összekötő utak, annak érdekében, hogy tehermentesítsék a belvárost – mondta Nagy László. Nyíregyháza nagy kihívás előtt áll, de négy év múlva olyan város lehet, amelyben országos viszonylatban is a legnagyobb a szennyvíz- és ivóvízvezetékkel való ellátottság.
Jeszenszki Andrásönkormányzati képviselő szerint a mostani program címét (Harmónia és racionalitás) ki lehetne még egészíteni a koncepció és alternatíva szavakkal, hiszen a terv határozott elképzeléseket fogalmaz meg, az élet minden területét érinti. S főképpen nemcsak a koalíció, az ellenzék számára fontos, hanem a megyeszékhely minden polgára számára is.

– Nagy István Attila –