Sajtótájákoztatót tartott a Fiatal Baloldal: Útravaló ösztöndíjpótlék

Nyíregyháza – Az Útravaló ösztöndíjprogramról tartott pénteken sajtótájékoztatót a Fiatal Baloldal annak apropóján, hogy a kormány szerdai döntése szerint a minisztériumi autók eladásából befolyt 150 millió forinttal megtoldja.

Az Útravaló ösztöndíjprogramról tartott pénteken sajtótájékoztatót a Fiatal Baloldal nyíregyházi szervezete annak apropóján, hogy a kormány szerdai döntése szerint a felzárkóztató oktatásban résztvevő diákokat a minisztériumi autók (84) eladásából befolyt 150 millió forinttal kiegészíti.

Takács Gáboralelnök elmondta: jelenleg összesen 1,94 milliárd forint van az ösztöndíjprogramban. A Út a középiskolába alapprogramban 3705-en (3500 forint), az Út az érettségihez 2245-en (4500 forint), az Út a szakmához programban 1050-en (4000 forint a diáknak és mentornak egyaránt) részesülnek ebből az ösztöndíjból.

Az Út a tudományhoz alapprogram 84 projektjére felsőoktatási intézmények pályázhatnak (400 ezer forint projektenként).
Aranyos Gábor városi elnök hozzátette: a kormány összesen 341 gépkocsitól válik meg, s a költségtérítés megtakarításból várható mintegy százmillió forintra is számíthat az ösztöndíjprogram.

– Györke László –