Újabb innovációs fejlesztés Uniós támogatással a Fraisa Hungária Kft-nél

Akt.:
Újabb innovációs fejlesztés Uniós támogatással a Fraisa Hungária Kft-nél
Csúcstechnológia, kreativitás és ügyfélközpontúság ez a három tényező, amely a FRAISA Hungária Kft. sikerét jelenti és a projekt alapját is ez képezi.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Újabb innovációs fejlesztés Uniós támogatással a Fraisa Hungária Kft-nél
GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00303
2018. november 14.

A sárospataki székhelyű FRAISA Hungária Kft. 2018-ban 180,17 millió forint vissza nem térítendő és 247,09 millió forint visszatérítendő Európai Uniós támogatást kapott a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében. A támogatást „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében” tárgyú pályázati kiírásra benyújtott projektjére nyerte el.

A FRAISA Hungária Kft jelenleg a FRAISA csoport által gyártott keményfém maró és fúró, valamint gyorsacél maró szerszámok teljeskörű gyártását végzi. Emellett ellátja a cégcsoport által gyártott szerszámok magyarországi forgalmazását, a helyi felhasználókkal történő kapcsolattartást. A katalógus szerszámok mellett, még egyedi, speciális szerszámokat is készít a sárospataki leányvállalat a cégcsoport külföldi és belföldi vevőinek a részére.

Csúcstechnológia, kreativitás és ügyfélközpontúság ez a három tényező, amely a FRAISA Hungária Kft. sikerét jelenti és a projekt alapját is ez képezi. Mit jelent konkrétan?

A projektben szereplő fejlesztés célja, hogy a gép-, műszer- és elektronikai iparban, a gyógyászati segédeszköz gyártásban tevékenykedő partnereink számára egy innovatív, új generációs gyémántbevonatú mikromaró szerszám család kifejlesztése, amely a vevőink versenyképességének, termelékenységük növelésének nélkülözhetetlen eleme. Az új szerszámok várhatóan alkalmassá válnak arra, hogy a felhasználók a korábbiaktól magasabb műszaki színvonalon, hosszabb életartammal, nagyobb anyagleválasztó képességgel tudnak jobb minőségű terméket előállítani.

Az innovációs fejlesztés várhatóan 2019 év végére fejeződik be. A fejlesztéssel, az új termékek gyártásával a társaság 147 munkahelyet tud megtartani és további 10 fővel növeli a foglalkoztatottjai számát. A projekt megvalósítása tovább erősíti a zempléni térség fejlődő szerszámgyártását, iparosodását.

„A projektről bővebb információt a www.fraisa.hu oldalon olvashatnak.”

További információ kérhető:
Varknal György
ügyvezető
Elérhetőség: gyorgy.varknal@fraisa.hu

– PR cikk –

Címkék: