Sajtóközlemény

Sajtóközlemény
„Innovatív fejlesztések a Sajószögedi Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben” című projekt befejezése.

Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez 2012.09.24. napján beérkezett Innovatív fejlesztések a sajószögedi Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben című pályázatunkat,

TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0643

azonosító számmal 2012.10.02. nappal támogatásra-alkalmasra ítélte.

A projekt megvalósítása 2013. május 1-je és 2015. szeptember 25-e között történt. Az elnyert támogatás: 31 439 540 Ft, amelyből a változatos programokat és jelentős eszközbeszerzést valósítottunk meg. A Sajószögedi Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola székhelyén és a Muhi településen lévő tagintézményben 170 fő diák és 20 fő pedagógus került bevonásra.

A konstrukcióban négy tématerület feladatai kerültek megvalósításra:

A) Köznevelési intézményekben nevelési-pedagógiai tevékenységek támogatása.

B) Egészségfejlesztő – szemléletformáló – iskolai programok megvalósítása a tanulók egészségének védelme, valamint az egészséges életmód és a testmozgás iránti igény viselkedésbe épülése.

C) A pedagógiai-módszertani megújulás szerves része ként az önfejlesztést, a pedagógiai kultúra folyamatos fejlesztését elősegítő tanár továbbképzések történtek.

D) Szaktárgyi továbbképzések megvalósítása, valamint korszerű oktatási módszerek, jó gyakorlatok , új tartalmak bevezetése a tanmenetbe.

A pályázat kapcsán olyan programokhoz juthattak hozzá a gyerekek, melyek a támogatás nélkül nem valósulhattak volna meg. A kis- és nagy értékű tárgyi eszközök beszerzése révén az intézmény infrastruktúrája nagymértékben javult.