Sajtóközlemény

Akt.:
Sajtóközlemény
„Épületenergetikai fejlesztés, megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva az Edelényi Időskorúak Szociális Otthonában” című projekt indításáról

A Edelény Város Önkormányzata 125,15 millió forint uniós támogatást nyert a „KEOP-2014-4.10.0/F Önkormányzatok és intézményeik épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva a konvergencia régiókban” pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. Az 132,24 millió forintos összköltségvetést elérő beruházásból az Edelényi Időskorúak Szociális Otthona kerül felújításra. A beruházás keretében hőszigetelés, nyílászáró korszerűsítés, és gépészeti rendszerek felújítása valósul meg.

 

A projekt keretében az Edelényi Időskorúak Szociális Otthonának energetikai korszerűsítése valósul meg. A beruházás keretében külső hőszigetelés, nyílászáró csere, fűtésrendszer felújítás, napkollektor, és napelem rendszerek telepítése fog kivitelezésre kerülni.

 

A felújításban érintett épület energetikailag leromlott állapotban van, ezzel jelentős energia veszteség lép fel, ami miatt magasak a fenntartási költségek.

 

Számszerűsíthető eredmények

Az üvegházhatású gázok kibocsátás csökkenése: 91,42 t/év

Energiahatékonyság növelés révén megtakarított éves elsődleges (primer) energiahordozó mennyisége [GJ/év]: 627,94

Megújuló energiahordozó felhasználás növekedése: 297,43 GJ/év

Megújuló energiahordozó felhasználás növekedése (villamosenergia-termelés):40 000 kWh/év

 

A felújítás megvalósítása után jelentősen javul az otthonban lakók életkörülményei, illetve csökken az üzemeltetési költség.

 

A fejlesztés várható befejezése 2015.08.31.

 

További információ kérhető:

Marsai Miklós

telefon: +36704271881

e-mail:info@megújulóenergiapalyazat.hu

honlap:www.edeleny.hu