Friss hírek

2009.09.22. 08:34

Rablási kísérlet az M1-esen - kiengedték a kórházból a sérült rendõrt - RTL

<p>Kiengedték a kórházból az a rendõrt, aki péntek hajnalban sérült meg, miközben kollégájával meghiúsította, hogy kiraboljanak egy pénzszállító autót az M1-es autópályán, a Fejér megyei Bicske határában - hangzott el az RTL Klub Híradójában. A rablók elõször a pénzszállítóra, majd a helyszínre érkezõ rendõrök autójára nyitottak tüzet. A támadókat még keresik, nem kizárt, hogy külföldiek voltak.</p>

A két férfi pénteken hajnalban adott le 40 lövést az M1-es autópályán haladó pénzszállítóra, amelynek sofõrje végül lehúzódott az útról, és kollégájával kiszállt a jármûbõl. A rablók egy gyorsdarabolóval megpróbáltak a pénzhez férkõzni, de nem sikerült: egy rendõrautó érkezett ugyanis a helyszínre. A fegyveresek azonnal tüzet nyitottak a járõrautóra, összesen 20 találat érte. A most elkészült fegyverszakértõi jelentés szerint a lövések egy AK-47-es géppisztolyból származnak.

A lövések pillanatában a rendõrautó jobb elsõ ülésén ülõ járõr kiugrott az autóból, kollégája pedig az ülése felé dõlt, így úszta meg, hogy eltalálják. Az egyik lövedék az ülésébe fúródott. A rendõr a lövéseket megúszta, ám a szélvédõ szétrobbanó szilánkjai megsebesítették. A sérültet az Állami Egészségügyi Központban kezelték, hétfõn engedték haza.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje az RTL Klub Híradójának elmondta: jelen pillanatban 40 órányi képanyag van munkaasztalon. Ezeket a képeket, benzinkutak felvételeit, ipari kamerák, térfigyelõ kamerák képeit nézik és elemzik a kollegák, hogy kiderüljön, a sötét színû Audi kombi milyen irányba hajtott el. A rendõrök szerint az is lehet, hogy a támadók külföldiek voltak. Két millió forintot ajánlottak fel a nyomravezetõnek. Az elmúlt napokban sok bejelentést kaptak, mindegyiket kivizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!