Sajószentpéter: Sajó-pART 2011

By Heiszmann Adrienn
Sajószentpéter: Sajó-pART 2011
Sajószentpéter – Sajószentpéteri alkotók képzőművészeti alkotásaiból nyílt kiállítás az MSK emeleti galériájában.

Ez a kisváros nagyon sok mindennel büszkélkedhet, ha a régebbi időkre tekintünk vissza az üveggyártás és a bányák meghatározó szerepet töltöttek be a település mindennapjaiba, munkát adva az emberek nagy részének. Ki ne emlékezne és lenne büszke a Borsodi Bányász futballcsapat eredményeire és sikereire. A képzőművészet is meghatározó szerepet tölt be a település életében. Olyan híres művészek születtek és éltek itt mint, Barczi Pál Munkácsy-díjas grafikus és festőművész, vagy Feledy Gyula Kossuth-díjas grafikus és festő.
Jelenleg is sok tehetséges alkotó él és alkot a városban, az ő munkáikból nyílt kiállítás június 22-én a Művelődési Ház emeleti galériájában.
A tárlatot Vujity Tvrtko újságíró, tévés személyiség nyitotta meg.
Beszédében elmondta, a kultúra tartja össze a várost, ezért mindent meg kell tenni, annak érdekében, hogy sose vesszen el.
Lenyűgözte, hogy milyen sok tehetséges ember él itt, és arra ösztönözte őket, hogy minél többet alkossanak és merjék bemutatni a közönségnek.
Többször utalt szülővárosára Pécsre, ami 2010-ben Európa kulturális fővárosa volt, ahol részt vett a kultúra és a művészet népszerűsítésében.
A kiállításon grafikák, vázlatok, festmények láthatók, Kopcsik Lajos Oscar- díjas mestercukrász cukorból készült városcímere is megtekinthető.
Az alkotók oklevélben és könyvjutalomban részesültek: Kurth Judit, Alvári Dóra, id. Bacsó István, Balkáné Veress Aranka, Tarna Mária, Csáki Károlyné, ifj. Bacsó István, Spitzmüller Kata, Balla Aranka, Andrássiné Palkó Ágnes, Birgányné Balla Angéla, Tóth Péter.

– Heiszman Adrienn –