Sajóörösön is lesz „országos csobbanás”

Akt.:
Sajóörösön is lesz „országos csobbanás”
Sajóörösön is lesz „országos csobbanás”
Budapest, Sajóörös – Megyénket idén is dél-borsodi kistelepülés képviseli a Nagy Ugrásban.

A WWF természetvédelmi szervezet kihívására válaszolva, jövő vasárnap 9 megye összesen 14 településén – köztük megyénkből Sajóörösön – szervezik meg az Európai folyók ünnepét, a Nagy Ugrást. A régiós országok közül nálunk lesz a legtöbb helyszín, így a természetes élővizekben gazdag Magyarország július 12-ét egy igazi országos csobbanással ünnepli meg.

Tizennégy jelentkező

Duna Napig, azaz június 29-ig lehetett jelentkezni a WWF Magyarország országos kihívására, melyben arra kérték a településeket, hogy minél nagyobb számban regisztráljanak és csatlakozzanak a folyók európai ünnepéhez, a Nagy Ugráshoz. Összesen kilenc megye 14 települése jelezte, hogy saját Nagy Ugrást szervez.

Borsod nevében

A nógrádi Patak, a tolnai Madocsa, a Balaton-parti Zánka, a Vas megyei Hegyhátszentjakab, a Somogy megyei Lulla és a megyénkbeli Sajóörös önmagukban képviselik megyéiket, míg Jász-Nagykun-Szolnokot Tiszafüred és Törökszentmiklós, Győr-Moson-Sopront Kisbajcs, Győrszemere és Rábapatona, Pest megyét pedig Sződliget, Szentendre és a WWF központi eseményének otthont adó Dunabogdány képviseli.

„Tizennégy regisztrált helyszínnel, a Duna menti régió országai közül Magyarországon tartjuk a legtöbb eseményt az európai folyók ünnepén, ami egyben a Mura–Dráva–Duna Bioszféra Rezervátum Napja is” – jelentette ki Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója. Hozzátette: „Az országos Nagy Ugrással arra szeretnénk ráirányítani a figyelmet, hogy a természetes élővizekkel való kiegyensúlyozott együttélés egykor Magyarországon meghatározó volt, és ma is lenne lehetőség a természetes folyóvizek és tavak helyreállítására. Természeti értékeink folytonos megújulását segítenünk kell ahhoz, hogy elérhetőek legyenek a felnövő generációk számára is. A csatlakozók nagy száma is megmutatja, hogy a magyar lakosság számára fontos, hogy élővizeink jó állapotba kerüljenek”.

Itt lesz a legnagyobb

A WWF saját csobbanását július 12-én, a dunabogdányi szabadstrandon tartja majd a vizes élőhelyek rehabilitációja iránt elkötelezett Coca-Cola Magyarország támogatásával. Délelőtt biciklitúrát indítunk Budapestről Dunabogdányba, ahol egy órától az esemény végéig ott lesz a WWF Élő Duna Turnéja is. Emellett fotókiállítással, Végvári Tamás túrakajakos Bioszféra Rezervátumban tett túrájának élménybeszámolójával, strandröplabda-bajnoksággal, ugrálóvárral és egy igazi olimpiai mászófallal várják mindazokat, akik részesei akarnak lenni Európa legnagyobb csobbanásának.

ÉM-SZB


Sajóörösi programok

  • 12.00 Gyülekező, csoportok főzése
  • Sportverseny
  • 15.00 „A Nagy Ugrás” – Egyszerre történő ugrás a Sajóba
  • 15.30 Ételek zsűrizése

Ugorjunk együtt a Sajóba!

A WWF felhívására Sajó­örös Község Önkormányzata is csatlakozott az akcióhoz, mellyel július 12-én, vasárnap délután 3 órakor vízbe ugrással fejezik ki kötődésüket lakóhelyük folyója, a Sajó iránt. A Nagy Ugrást a Sajó partszakaszán rendezik meg egy főzőversennyel és sportversennyel kiegészítve. Várják azoknak a csapatoknak, baráti társaságoknak a jelentkezését, akik ezen a napon meg szeretnék mutatni főzőtudományukat. Nevezni július 6-ig kitöltött nevezési lappal lehet. Nevezési lapok letölthetők Sajóörös honlapjáról www.sajooros.hu vagy személyesen a polgármesteri hivatalban, ahová a nevezési lapokat kérik leadni.
hirdetés


hirdet�s