Sajólászlófalvára szakadt az ég

Akt.:
Áradás után kondón
Áradás után kondón - © Fotó: Ádám János
Sajólászlófalva, Kondó – Pincéket, udvarokat öntött el az ár. Állatokat kellett menteni, hogy meg ne fulladjanak.

Hatalmas vihar pusztított csütörtökön Kondón és Sajólászlófalván. Az előbbi településen kerteket öntött el az ár, állatokat kellett menekíteni. Sajólászlófalván pedig csaknem 60 lakóépületet árasztott el a víz. Volt olyan ház, amiből csütörtökön  délután ki sem tudtak jönni a lakók. A tűzoltók Kazincbarcikáról és Miskolcról is kivonultak, de az ár levonulásáig nem tudták megkezdeni a munkát. A település lakói próbáltak segíteni egymásnak: homokzsákokkal védték a házakat.

Tóth Attila, tűzoltási, műszaki mentési osztályvezető a helyszínen elmondta: délben nagy mennyiségű csapadék esett azon a területen, majd felgyülemlett és az alacsonyabban fekvő részekre zúdult. Éppen ezért Kondón kevesebb kárt okozott a vihar, míg Sajólászlófalván még órákkal később is hömpölygött a sáros víz. A tűzoltók, amint az ár levonult, megkezdték a pincékből a víz kiszivattyúzását. Megtudtuk azt is, hogy egyik ház sem vált életveszélyessé. Azokról pedig, akik az épületben rekedtek, a tűzoltóság szakemberei gondoskodtak. ÉM-NSZR


Nagyobb térképre váltás


Özönvíz Borsodban

Kondó, Sajólászlófalva – Csütörtök délben jelentős mennyiségű eső esett Kondó és Sajólászlófalva községek környezetében, melyet a települések esővíz elvezetői nem voltak képesek befogadni.