Hiába a tilalom, soktucatnyi szabadtéri tűz Borsodban

Hiába a tilalom, soktucatnyi szabadtéri tűz Borsodban
Borsod-Abaúj-Zemplén – Csak szombaton ötvenhét alkalommal riasztották a megye tűzoltóit szabad területen keletkezett tüzek.

Pénteken a földművelésügyi miniszter az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre, péntektől kezdődően, átmeneti időszakra általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el. De mintha nem sokan vették volna tudomásul a tiltást…

Dolgoztak a tűzoltók

Szombaton Miskolc, Tardona, Múcsony, Arló külterületén tíz, Sajókazánál tizennégy, Varbó és Ózd határában húsz, Lénárddarócnál harminc hektáron égett a száraz növényzet. Sátoraljaújhelyen egy harminchektáros tölgyesben tíz hektáron lángolt az aljnövényzet, amely több millió forintos kárt okozott. Dédestapolcsánynál negyven, Csokvaományban ötven hektáron száraz fű és bozótos, míg Sajólád határában összesen, mintegy száznyolcvan hektárnyi nádas égett le. A keletkezett tüzet a tűzoltók minden helyszínen eloltották, az esetek során senki sem sérült meg.

Bírság jár

Érdemes megjegyezni, hogy tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint a közút és vasút menti fásításokban. Arra kérik az erdőben kirándulókat, hogy az erdőtüzek megelőzése érdekében járjanak el körültekintően, égő cigarettát ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el. Aki a rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható.

ÉM-SZBA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

Sajólád.
BOON.HU


hirdetés