Kultúra

2011.08.10. 10:05

Sziget - Magyar fellépő a csütörtöki programból: colorStar

Budapest  (MTI) - Legjobb dalait fogja előadni a Sziget fesztiválon csütörtökön az idén tizenötödik születésnapját ünneplő colorStar zenekar: a csapat csütörtökön az A38-wan2 színpadon 18.40-kor lép a közönség elé.

Budapest  (MTI) - Legjobb dalait fogja előadni a Sziget fesztiválon csütörtökön az idén tizenötödik születésnapját ünneplő colorStar zenekar: a csapat csütörtökön az A38-wan2 színpadon 18.40-kor lép a közönség elé.

 

"Végigmegyünk a régi slágereken és az elmúlt évek legjobb dalain, ugyanakkor biztosan elhangzik egy-két dal az ősszel megjelenő EP-nkről is" - mondta Keleti András, a colorStar énekes-gitárosa az MTI-nek.

A zenekarban a frontember mellett Farkas Zoltán dobol, Szalay Péter gitározik, Szinovszki Márton játszik billentyűs hangszereken, de vannak állandó közreműködők is: Somogyi Ferenc basszusgitáros és Soós Tamás (Csonti) szaxofonos.

Keleti András kifejtette, hogy a Szigeten fellépni mindig kiszámíthatatlan, "ráadásul nehéz elérni a jó hangzást". Mint felidézte, volt már jó néhány kiváló bulijuk a fesztiválon, igaz, olyan is akadt, amikor nem telt meg a sátor.

"A hangosítás csak akkor működik jól, ha tele van a színpad előtti tér" - magyarázta.

A colorStar születésnapi évéről elmondta, hogy nagyon sűrű hónapok állnak mögöttük, és hasonlóan mozgalmasnak ígérkezik az elkövetkező időszak is. Heteken belül boltokba kerül egy colorStar-számokat tartalmazó remixalbum, erre tizennégy zenész - például Dj Jutasi, az Óperentzia zenekar, Secta Chameleon, Anorganik - készített feldolgozásokat. "Hirdettünk egy remixversenyt is, ennek győztese, a Gargaj néven alkotó programozó készítette a tizenötödik tracket" - mondta Keleti András.

Új stúdióalbum: 2010-ben

Már készülnek a számok az új stúdióalbumhoz is, amelynek megjelenése 2012-ben várható.

"Gyűlnek az anyagok, de nem akarjuk elkapkodni a lemezt. Arra törekszünk, hogy az utóbbiaknál egységesebb, koncepcionálisabb legyen" - szögezte le a frontember, aki kitért arra is, hogy terveik szerint az új albumon az énekcentrikus daloktól visszatérnek a gyökerekhez, az "utaztató zenékhez".

Keleti Andrásék a jövőben szeretnének lemezt készíteni a colorkeStar nevű formációjuk dalaiból is.

"Voltaképpen egy külön zenekarról beszélünk, ami az MR2 Akusztik felkéréséből nőtte ki magát. Áthangszereltünk colorStar-dalokat, megkerestük a legjobb hagyományos hangzást, és kivettük a szekvenszert" - mondta az énekes-gitáros, aki arról is beszámolt az MTI-nek, hogy nemrég kifejezetten a hagyományos hangszerekre is dalokat kezdtek írni, ezekből állna az album anyaga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!